Συναντήσεις με τα Συμβούλια Κοινοτήτων Παλαιού Κεραμιδίου και Λαγοράχης

497

Διαδοχικές συναντήσεις με τα Συμβούλια Κοινοτήτων Παλαιού Κεραμιδίου και Λαγόραχης πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Κοινοτήτων Γιώργος Κυριακίδης  και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θ.Μπαρμπαγεωργόπουλος και Δ.Μορφακίδης.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ

Τον Δήμαρχο καλωσόρισε ο Πρόεδρος της  Κοινότητας Παλαιού Κεραμιδίου Γιάννης Τάκος και τα μέλη του Συμβουλίου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα έργα που έχουν υλοποιηθεί, καθώς και σε εκείνα που θα πρέπει να τεθούν σε άμεση προτεραιότητα.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης από την πλευρά του αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα υδροδότησης της Τοπικής Κοινότητας Π.Κεραμιδιου. Η ανόρυξη από τη ΔΕΥΑΚ νέας υδρογεώτρησης, η α’ φάση της οποίας είναι σε εξέλιξη στη θέση «Πλυστικό», αναμένεται να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος.

Η  συγκεκριμένη γεώτρηση αντικαθιστά την παλαιότερη, που εδώ και χρόνια δεν κάλυπτε τις ανάγκες υδροδότησης των κατοίκων της περιοχής και αναμένεται να εξασφαλίσει επαρκή και ασφαλή πρόσβαση σε πόσιμο νερό καλής ποιότητας τόσο για το Π.Κεραμίδι, όσο και για κατοικίες που βρίσκονται στην επαρχιακή οδό Εξοχής – Π. Κεραμιδίου.Η επόμενη φάση των εργασιών θα επικεντρωθεί στον εξοπλισμό και εξηλεκτρισμό της υδρογεώτρησης.

Ο κος Κουκοδήμος, αναφέρθηκε στη «Στεγανοποίηση λιμνοδεξαμενών Ελάφου και Π. Κεραμιδίου», Προϋπολογισμού 119.578,00 Ευρώ με Φ.Π.Α., με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ.

«Προχωρήσαμε επίσης, σε ένα ευρύ πλέγμα παρεμβάσεων ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας για την ανάπλαση του αγροτικού οδικού δικτύου και κατά συνέπεια την διευκόλυνση πρόσβασης των αγροτών στις καλλιέργειες τους και στις κτηνοτροφικές μονάδες τους, σε όλο το εύρος του αγροκτήματος του Δήμου Κατερίνης.

Επίσης, ξεκίνησε το έργο που αφορά τη «Βελτίωση μέτρων ασφαλείας σε δημοτικές αρδευτικές υποδομές όλης της Δημοτικής Ενότητας  Ελαφίνας»  Το έργο προϋπολογισμού 86.000,00 με Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται επίσης από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΓΟΡΑΧΗΣ

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Γκούτζας και τα μέλη του Συμβουλίου Κοινότητας Λαγόραχης, υποδέχθηκαν τον Δήμαρχο στο Συμβούλιο Κοινότητας, καταθέτοντας τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις τους για μια σειρά παρεμβάσεων που απαιτούνται στην περιοχή.

Στα έργα αγροτικής οδοποιίας, με έμφαση στο έργο που αφορά τη «Βελτίωση μέτρων ασφαλείας σε δημοτικές αρδευτικές υποδομές όλης της Δημοτικής Ενότητας Ελαφίνας» προϋπολογισμού 86.000,00 με Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II έκανε αναφορά ο Δήμαρχος Κατερίνης Κ.Κουκοδήμος.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις στις Τοπικές Κοινότητες Αρωνά, Ελάφου, Καταλωνίων, Εξοχής, Λαγοράχης, Μοσχοποτάμου, Π.Κεραμιδίου, Τριλόφου, καθώς και στον οικισμό Μελιαδίου περιλαμβάνουν την  αποκατάσταση των κατεστραμμένων περιφράξεων. Επίσης, τοποθέτηση νέων περιφράξεων περιμετρικά των υποδομών αποθήκευσης αρδευτικού ύδατος (χωμάτινες δεξαμενές, δεξαμενές από σκυρόδεμα, φράγματα), καθώς και των αρδευτικών αντλιοστασίων ώστε να μην είναι προσβάσιμα και επικίνδυνα σε διερχόμενους πολίτες.