Θρίλερ με τον θάνατο της 5χρονης Κατερίνας – Ξεσπά ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού (video)

414

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο της πεντάχρονης Κατερίνας, διέταξε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Λάρισας, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες του πατέρα της. Το αδικοχαμένο παιδί είχε καταλήξει τον Φεβρουάριο του 2020 στο νοσοκομείο της πόλης, μετά από νοσηλεία δύο ημερών.

O πατέρας της μικρής μιλάει για πρώτη φορά στην εκπομπή T Live με την Τατιάνα Στεφανίδου στον Alpha και συγκλονίζει: «Πήγα το παιδί μου ζωντανό στο νοσοκομείο για να γίνει καλά και το πήρα μέσα σε ένα φέρετρο» λέει μεταξύ άλλων.

Η οικογένεια της 5χρονης, απαιτεί όπως είναι φυσιολογικό, να φωτιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το υγιέστατο κατά τα άλλα κορίτσι τους και μαθήτρια του 13ου Νηπιαγωγείου Λάρισας «έσβησε» μετά από διήμερη νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στις 05.00 τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου του 2020.

Στο πόρισμα της πολυσέλιδης έκθεσής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας υπογραμμίζεται ότι ο θάνατος της 5χρονης «οφείλεται σε σηπτική καταπληξία επί εδάφους λοίμωξης στρεπτοκοκκικής αιτιολογίας», πό­ρισμα που προσδίδει νέα διάσταση στην υπό διερεύνηση υπόθεση. Με ενδιαφέρον αναμένεται βεβαίως η πραγματογνωμοσύνη της παιδιάτρου, που ορίστηκε ήδη στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που εστιάζει σε συγκεκριμένα ερωτήματα.

Ο θάνατος του παιδιού

Υπενθυμίζεται -σύμφωνα και με μαρτυρίες που περιλαμβάνονται στο ιστορικό της υπόθεσης- ότι η 5χρονη εκδήλωσε πυρετό στις 7 Φεβρουάριου 2020, με την οικογένεια να επικοινωνεί τηλεφωνικά με την ιδιώτη παιδίατρο. Την Κυριακή 16 Φεβρουάριου η μικρή ανέ­βασε πυρετό και την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε στο ιατρείο όπου η ιδιώτης γιατρός παρέπεμψε το παιδί στο νοσοκομείο.

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουάριου η 5χρονη εισάγεται στην Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΛ και δύο ημέρες μετά, στις 5 τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουάριου, πεθαίνει «χωρίς διάγνωση». Με λιτή ανακοίνωση, που έδωσε εκείνο το πρωί στη δημοσιότητα η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έδινε τις πρώτες πληρο­φορίες για θάνατο του κοριτσιού σημειώνοντας ότι στις 17/2/2020, εισήχθη στις 13:00 κοριτσάκι 5 ετών στην Παιδιατρική Κλινική κατόπιν παραπομπής από ιδιώτη παιδίατρο, μετά από συνεχιζόμενη πυρετική κί­νηση από εβδομάδας. Στις 19/2/2020 απεβίωσε στις 5:00 το πρωί, αιφνιδίως». Ζητήθηκε νεκροψία – νεκρο­τομή και αναμένουμε το αποτέλεσμα».

 

Πηγή: newsit.gr