Η Μαρία Σάκκαρη με άνεση στον τρίτο γύρο

Σάκκαρη - Παολίνι 2-0: Η Ελληνίδα κορυφαία τενίστρια ήταν επιβλητική απέναντι στην Ιταλίδα, επικρατώντας με 6-2, 6-3 και εξασφάλισε την πρόκριση της στον τρίτο γύρο του Roland Garros

448

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο.18) ήταν το απόλυτο φαβορί απέναντι στην Τζασμίν Παολίνι (Νο.91) και το απέδειξε στο γήπεδο και… συγκεκριμένα στο Court 13 τουRoland Garros.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε τον έλεγχο στο ματς στη μεγαλύτερη διάρκεια του, και εκμεταλλευόμενη την απουσία «βαθιών» και «δυνατών» χτυπημάτων της Ιταλίδας στο παιχνίδι της που θα μπορούσαν να της δημιουργήσουν προβλήματα, πήρε τη νίκη με 2-0 σετ (6-2, 6-3) σε 1 ώρα και 8 λεπτά. Η Σάκκαρη ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 29 winners και 81% (26/32 κερδισμένους πόντους) στο πρώτο σερβίς, έναντι 12 και 49% (27/55) αντίστοιχα της Παολίνι, δείγμα της απόλυτης κυριαρχίας της στους πιο κρίσιμους τομείς που έκριναν εν πολλοίς τον σημερινό αγώνα.

Στον τρίτο γύρο θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ντίας – Μέρτενς, ένα ματς που είναι προγραμματισμένο για σήμερα και έχει ξεκάθαρο φαβορί τη Βελγίδα. Αυτή ήταν συνολικά η τρίτη φορά που η Σάκκαρη προκρίνεται στον τρίτο γύρο του Roland Garros, μετά το 2018 και το 2020, με την ημιφαναλίστ του Miami Open, να έχει μπροστά της την πρόκληση της πρόκρισης στον τέταρτο γύρο του Γαλλικού Open για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Επιβλητική στο πρώτο σετ

Η Σάκκαρη θα ξεκινήσει πολύ δυνατά το ματς, πιέζοντας την Παολίνι στο πρώτο της σέρβις γκέιμ, θα φτάσει δύο φορές σε μπρέικ πόιντ, όμως η Ιταλίδα θα τα «σβήσει» και τα δύο για το 1-0. Με άνεση η Σάκκαρη θα ισοφαρίσει σε 1-1. Η Παολίνι θα ανταποδώσει εξίσου εντυπωσιακά για το 2-1 και στο επόμενο γκέιμ, θα είναι αυτή που θα φτάσει σε μπρέικ πόιντ, όμως η  «Sak – Attack»  θα το «σβήσει» και θα φέρει το ματς στην ισορροπία. Επενδύοντας πάνω στο ισχυρό της backhand από τους οποίους ήρθε η πλειοψηφία των 8 έως εκείνο το σημείο winners της, η Σάκκαρη θα καταφέρει να κάνει το αποφασιστικό μπρέικ για το 3-2.

Με το momentum να είναι πλέον σαφώς υπέρ της και το παιχνίδι της απελευθερωμένο, η Σάκκαρη θα πάρει με άνεση τα τρία επόμενα γκέιμ, κάνοντας μάλιστα και δεύτερο μπρέικ για να ολοκληρώσει το πρώτο σετ με 6-2 σε 29 λεπτά. Η απόλυτη κυριαρχία της Σάκκαρη, ιδιαίτερα μετά το 3-2 του πρώτου σετ, αποτυπώθηκε και στα στατιστικά, όπου η Ελληνίδα είχε 13 έναντι 5 winners της Ιταλίδας και μόλις έξι αβίαστα λάθη, έναντι επτά της αντίπαλου της, ενω είχε και 14/29 (48%) κερδισμένους πόντους στο σερβίς της Παολίνι.

Ακόμη καλύτερη στο δεύτερο και νίκη

Το δεύτερο σετ θα αρχίσει με ακόμη πιο θετικούς οιωνούς από το πρώτο. Η Σάκκαρη με το… καλημέρα θα «σπάσει» εύκολα το σερβίς της Παολίνι, θα «κρατήσει» στη συνέχεια το σερβίς της και με έναν εξαιρετικό forehand winner down the line, θα κάνει νέο μπρέικ για το 3-0. Η Ιταλίδα θα κατακτήσει το πρώτο της γκέιμ μετά το 3-2 του πρώτου σετ, κάνοντας το μπρέικ για το 3-1, με τη «βοήθεια» ενός διπλού λάθους της Σάκκαρη και εν συνεχεία θα υπερασπιστεί το σερβίς της για το 3-2. Η μικρή «ανάσταση» της Παολίνι δεν θα διαρκέσει πολύ, καθώς η 25χρονη Σπαρτιάτισσα θα κάνει με λαβ σέρβις γκέιμ το 4-2. Η Σάκκαρη θα απωλέσει τέσσερις ευκαιρίες για μπρέικ στο επόμενο γκέιμ και η Ιταλίδα θα μειώσει σε 4-3. Με εξαιρετικά πρώτα σερβίς σε κρίσιμες στιγμές, η Σάκκαρη θα φτάσει στο 5-3.

Θα ακολουθήσει ένα μεγάλο σε διάρκεια γκέιμ στο σερβίς της Παολίνι, που θα βρει όμως στο τέλος νικήτρια τη Σάκκαρη που θα ολοκληρώσει έτσι τον αγώνα με 2-0 σετ (6-2, 6-3). Η Ελληνίδα ολοκλήρωσε τον αγώνα με 5/14 μπρέικ πόιντ, 29 winners, 20 αβίαστα λάθη, 81% στο πρώτο σερβίς, ενώ η απόλυτη κυριαρχία της αποτυπώθηκε και στο πιο σημαντικό στατιστικό στη συγκεκριμένη περίπτωση. Τους συνολικούς κερδισμένους πόντους. Η Σάκκαρη είχε 69 έναντι μόλις 49 της νεαρής Ιταλίδας.