Για σύρραξη με δεκάδες νεκρούς στα σύνορα με τη Σ. Αραβία κάνουν λόγο οι Χούτι – Ριάντ: “Αποτρέψαμε επίθεση”

254

Επίθεση στη συνοριακή μεθόριο με τη Σαουδική Αραβία υποστηρίζουν ότι εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, με στρατιωτική πηγή που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Al Masirah να αναφέρει ότι περισσότεροι από 80 Σαουδάραβες στρατιώτες και Σουδανοί “μισθοφόροι” σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, και ότι δεκάδες αιχμαλωτίστηκαν στην περιοχή Al Khoubah.

Οι Χούτι δημοσίευσαν βίντεο που φέρεται να δείχνει εισβολή μαχητών του σε μια συνοριακή περιοχή με τη Σαουδική Αραβία. Όπως αναφέρει το Reuters, κάποια από τα βίντεο στον λογαριασμό Telegram της Al Masirah, η γνησιότητα των οποίων δεν μπόρεσε να επαληθευθεί, έδειχναν άνδρες ντυμένους με στρατιωτικές στολές να δέχονται πυρά καθώς διέφευγαν από μια βραχώδη πλαγιά του βουνού.

Εάν επιβεβαιωθεί η επίθεση των Χούτι, αυτό θα περιπλέξει και άλλο τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και των ΗΠΑ να θέσουν σε εφαρμογή εκεχειρία, σε μια σύγκρουση που θεωρείται “πόλεμος δι’ αντιπροσώπων” μεταξύ των αντιπάλων της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν.

Εκπρόσωπος του συνασπισμού υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, δεν σχολίασε τους ισχυρισμούς των Χούτι, ενώ στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι το Ριάντ απέτρεψε το Σάββατο μια επικείμενη επίθεση των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα κατά την οποία θα χρησιμοποιούσαν δύο σκάφη φορτωμένα με εκρηκτικά.

Όπως ανέφερε ο συνασπισμός, τα δύο σκάφη καταστράφηκαν στα ανοικτά του λιμανιού Σαλίφ της Υεμένης.