Μπαίνει στη μάχη του Roland Garros ο Τσιτσιπάς

290

Τη μεγάλη ευκαιρία να φτάσει πάρα πολύ μακριά στο Roland Garros έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς και μένει να φανεί εάν θα την εκμεταλλευτεί.

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής μπαίνει σήμερα το απόγευμα (30/05) στη μάχη του κορυφαίου Grand Slam με αντίπαλο τον Γάλλο, Ζερεμί Σαρντί και με βάση την κλήρωση που είχε μπορεί να βρεθεί ακόμη και μέχρι τον τελικό.

Η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο τουρνουά αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για το νο5 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση από την έναρξη της περιόδου κι από τη στιγμή που έχει αποφύγει τα μεγαθήρια τουλάχιστον έως τον τελικό (Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Φέντερερ), έχει την ευκαιρία να πάει αρκετά μακριά.

Για να συμβούν όλα αυτά θα πρέπει ο Έλληνας τενίστας να πάει… βήμα βήμα, αρχής γενομένης από το σημερινό ματς με τον Ζερεμί Σαρντί.

Ο 34χρονος Γάλλος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νο58 της παγκόσμιας κατάταξης και στο παρελθόν έχει βρεθεί άλλες τρεις φορές αντιμέτωπος με τον Τσιτσιπά, με τη σημερινή να είναι η πρώτη σε χωμάτινη επιφάνεια.

Ο Σαρντί επικράτησε στην πρώτη τους αναμέτρηση το 2018 στο Μονεπελιέ της Γαλλίας με 2-1 σετ, ενώ ο Τσιτσιπάς είχε πάρει τα άλλα δύο ματς σε Βασιλεία και Λονδίνο.