Στις χαλαζόπληκτες περιοχές η βουλευτής Ε.Σκούφα και ο Ν. Χατζηστογιάννης του τμήματος αγροτικής πολιτικής της Ν.Ε Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ

238

Μεγάλες καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες, προκάλεσε η χθεσινή χαλαζόπτωση στην Πιερία και συγκεκριμένα στις περιοχές της Γανόχωρας, Νέας Εφέσου και Βαρικού. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκαν οι οπωρόνες ακτινιδιάς, που αποτελούν την κορωνίδα της Πιερικής αγροτικής παραγωγής και ειδικότερα οι πρώιμες ποικιλίες. Η ζημιά, όπως  είπαν οι ακτινίδιοπαραγωγοί, δεν περιορίζονται  στην φετινή παραγωγή, μιας και τα  κλαδιά ανανέωσης  είναι σε μεγάλο ποσοστό σπασμένα. Απορία των παραγωγών που συναντήσαμε ήταν, γιατί δεν λειτούργησε η εναέρια αντιχαλαζική προστασία με μέριμνα του ΕΛΓΑ και αν λειτούργησε, γιατί δεν έφερε αποτέλεσμα.

Τις περιοχές επισκέφτηκε η βουλευτής Πιερίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ Ελισσάβετ (Μπέττυ)Σκούφα και ο υπεύθυνος του τμήματος αγροτικής πολιτικής της Ν.Ε Πιερίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ Νίκος Χατζηστογιάννης και συνομίλησαν με παραγωγούς. Η κ. Σκούφα καθώς και ο κ. Χατζηστογιάννης ενημερώθηκαν για τις τεράστιες καταστροφές που έγιναν στις καλλιέργειες και δήλωσαν ότι θα σταθούν θεσμικά δίπλα στους παραγωγούς ώστε να αποζημιωθούν για τις ζημίες που υπέστησαν.