Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Στο επίκεντρο της συζήτησης με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών τα σημαντικά τρέχοντα νομοσχέδια

454

Στον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη και τον Αν. Υπουργό, κ. Στέλιο Πέτσα, η κυρία Μάνη έθεσε όλα τα τρέχοντα ζητήματα των νομοσχεδίων που εισηγείται το αρμόδιο Υπουργείο.

Στο επίκεντρο ήταν το σχέδιο νόμου για την εκλογή των Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών που συζητείται και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Μία σπουδαία νομοθετική πρωτοβουλία που επαναφέρει την κυβερνησιμότητα στους Δήμους και τις Περιφέρειες, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και υπέρ των δημοτών τους, δίνοντας τέλος στα εμπόδια που δημιούργησε η απλή αναλογική στην τοπική διακυβέρνηση της χώρας μας.

Επίσης, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, του οποίου η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, η κυρία Μάνη ανέφερε στους Υπουργούς τα βασικά ζητήματα που της έχουν θέσει τόσο οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Πιερίας, όσο και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η κυρία Μάνη επανέλαβε επίσης, το πάγιο αίτημά της για ακόμα μεγαλύτερη στήριξη της Πιερίας και των αυτοδιοικητικών δομών της αλλά και για την ενίσχυση συνολικά της Ελληνικής Περιφέρειας.