Καπνικός Σταθμός Κατερίνης: Η επιστημονική επιτροπή του Eυρωπαϊκού Kολλεγίου Aθλητικών Eπιστημών συνεδρίασε για τέταρτη χρονιά

348

Η επιστημονική επιτροπή του Eυρωπαϊκού Kολλεγίου Aθλητικών Eπιστημών συνεδρίασε φέτος για τέταρτη  συνεχόμενη χρονιά στις εγκαταστάσεις του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Αθλητικών Επιστημών (European College of Sport Science – ECSS) οργανώνει κάθε χρόνο ένα από τα μεγαλύτερα συνέδρια στον κόσμο στα οποία συμμετέχουν ερευνητές όλων των επιμέρους  επιστημών του αθλητισμού από περισσότερες από 80 χώρες του κόσμου.

Κάθε χρόνο, η επιστημονική του επιτροπή, η οποια απαρτίζεται από καθηγητές πανεπιστημίου 13 ευρωπαϊκών χωρών, συνεδριάζει για τρεις ημέρες με στόχο την κατάρτιση του προγράμματος του συνεδρίου. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στις εγκαταστάσεις του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης και στους κύκλους του ECSS φέρει την ονομασία “Katerini Programme Building”.

Το κοινωνικό έργο των ενεργών πολιτών της Πιερίας, ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης και όλες οι πρωτοβουλίες της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης είναι εδώ και χρόνια γνωστές στους κύκλους του ECSS. Ο κ. Ηλίας Τσολακίδης, ιδρυτικό μέλος της ΕΟΔνΠ, είναι τεχνικός διευθυντής του ECSS από το 2000 και έτσι εξηγείται η παραπάνω σχέση.

Ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής Prof. Dr. Med. Flemming Dela από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης δήλωσε προχθές πριν την αναχώρησή του από την Κατερίνη: “Ο ECSS στηρίζει ενεργά τις κοινωνικές δομές του Καπνικου Σταθμού Κατερίνης διότι αποτελούν πρότυπο οργάνωσης και αλληλεγγύης. Ο χώρος αυτός και οι πρωτοβουλίες των ενεργών πολιτών αυτής της πόλης αποτελούν μια όαση και παράδειγμα προς μίμηση για ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι τιμή μας να συνεδριάζουμε κάθε χρόνο στην πόλη σας και στις εγκαταστάσεις αυτής της μοναδικής δομής.”.

Το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Αθλητικών Επιστημών συνεδριάζει στους χώρους του Καπνικού Σταθμού και ως αντίτιμο για τη χρήση των εγκαταστάσεων καλύπτει το ετήσιο κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος της δομής με μία δωρεά της τάξης των 1.500€. Οι συμμετέχοντες στην ετήσια συνάντηση επισκέπτονται κάθε χρόνο την Βεργίνα, τον Όλυμπο, τα Πιέρια, τα Μετέωρα και μουσεία της Θεσσαλονίκης. Φέτος η επιτροπή επισκέφτηκε την παλιά Μονή Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο.