Τα 3 ερωτήματα για τα Γλυκά Νερά: Κάμερες, DNA και λύσιμο συζύγου

245

Ο Σταύρος Μπαλάσκας (συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ), το πρωί στο MEGA, δήλωσε με νόημα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά πως υπάρχουν «ύποπτοι που δεν δείχνουν ύποπτοι».

Η απάντηση σε τρία βασικά ερωτήματα και η κατάθεση ενός κοντινού πρόσωπο της  Καρολάιν ενδεχομένως να ρίξουν φως στις έρευνες για το σοκαριστικό έγκλημα που έγινε στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά λοιπόν, σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει η κατάθεση ενός κοντινού προσώπου της 20χρονης, αυτή της ψυχολόγου της. Αυτή ενδεχομένως να δείξει στις αρχές αν την απασχολούσε κάτι το τελευταίο διάστημα και αν είχε ανησυχίες.

Τα τρία ερωτήματα

Από εκεί και πέρα όμως, τα τρία ερωτήματα που αναζητούν απαντήσεις οι ομάδες της ΕΛ.ΑΣ που έχουν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης είναι τα εξής…

  • Γιατί οι κάμερες δεν έπιασαν τους δράστες, ούτε την ώρα που έμπαιναν στο σπίτι, ούτε την ώρα που έβγαιναν;
  • Γιατί δεν υπήρξε κάποιο ίχνος DNΑ μέσα στο δωμάτιο που δολοφονήθηκε η Καρολάιν;
  • Πως κατάφερε να λυθεί ο σύζυγός της;

«Ύποπτοι που δεν δείχνουν ύποπτοι»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στο Mega το πρωί της Παρασκευής χαρακτήρισε ως σύνθετη την υπόθεση, τονίζοντας πως «Ο κύκλος των ερευνών από τα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν έχει κλείσει. Πάντα κατά την έρευνα προκύπτουν απορίες σοβαρές κι εμείς πρέπει να τις λύνουμε. Όταν δεν υπάρχει κάτι σε αυτό που ψάχνουμε, γεννάται απορία. Στην προκειμένη περίπτωση προέκυψαν πολλές απορίες που δεν έχουν λυθεί».

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό, καίριας σημασίας είναι να καταλάβουν οι αρχές πως εκτυλίχθηκε η δολοφονία. «Να καταλάβουμε πώς έγινε το συμβάν και πώς ήταν δεμένος ο νεαρός πιλότος. Γιατί δεν θα πρέπει να υπάρξει στο τέλος της έρευνας καμία σκιά για τίποτα» σημείωσε.

«Οι έμπειροι αξιωματικοί» πρόσθεσε ο κ. Μπαλάσκας, «καταλαβαίνουν, μέσα από συνδυασμό ερωτήσεων και αποδείξεων, μέσα από ενδείξεις και απαντήσεις λύνουν την υπόθεση πολλοί πιο εύκολα».

Μάλιστα, ο Σταύρος Μπαλάσκας, δήλωσε ότι οι έρευνες στρέφονται παντού. «Παντού στρέφονται οι έρευνες. Πάντα υπάρχουν άλλοι ύποπτοι και οι συνήθεις ύποπτοι αλλά και οι ύποπτοι, που δεν δείχνουν ύποπτοι» συμπλήρωσε με νόημα.

«Υπάρχουν τρεις κύκλοι ερευνών. Ο κοντινός κύκλος, ο μεγάλος και ο μακρινός κύκλος. Οι τρεις κύκλοι ενώνονται στα εγκληματικά εργαστήρια και δίνουν τις απαντήσεις» ανέφερε ο ίδιος.