Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Υπερψηφίστηκε το σημαντικό νομοσχέδιο για το οικογενειακό δίκαιο, με κεντρική εισηγήτρια την κυρία Μάνη

375

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σας καλώ να υπερψηφίσετε τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, όχι μόνο ως Εισηγήτρια της πλειοψηφίας, αλλά κυρίως ως μητέρα, που έχω μεγαλώσει δύο παιδιά και πιστεύω ακράδαντα ότι ένα παιδί μεγαλώνει πιο σωστά, πιο ισορροπημένα, όταν έχει στη ζωή του την παρουσία, τη φροντίδα και την αγάπη και των δύο γονέων του.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα παιδιά είναι το παρόν και το μέλλον μας, είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε οι γονείς, η κοινωνία, η πατρίδα μας. Το επαναλαμβάνω. Και κλείνω με αυτό που είπε ο νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης :  «Μετρημένο τόπο έχουν οι σοφοί και στα παιδιά δοσμένος είναι ο ίδιος αλλ’ Απέραντος!»

Με αυτά τα λόγια έκλεισε την τοποθέτησή της η κυρία Μάνη, ως κεντρική εισηγήτρια, στο νομοσχέδιο τομή του Υπουργείου Δικαιοσύνης που δίνει λύση σε ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα.

Η Βουλευτής τόνισε ότι ένα νομοσχέδιο όσο άρτιο και επιστημονικά δομημένο και αν είναι, δεν μπορεί να διαμορφώσει εκ των προτέρων το πως θα διαχειριστούν το χωρισμό τους οι γονείς.

Αυτό που κάνει το παρόν σχέδιο νόμου είναι να καλλιεργεί μία κουλτούρα διαλόγου και συναίνεσης μεταξύ των χωρισμένων γονέων, ώστε να αποφεύγονται οι έντονες συγκρούσεις και οι ανηλεείς διαμάχες, στις οποίες πολλές φορές θύματα είναι τα ίδια τα παιδιά.

Ακολουθεί το βίντεο με την τοποθέτησή της: