Τα νέα «Φιλαράκια» κάνουν εχθρούς: «Μα ούτε ένας μαύρος σε ολόκληρο το καστ;»

466
Η μεγάλη επιστροφή των «Friends» έφερε χαρά - αλλά και κάποια πικρόχολα σχόλια

Μπορεί η επανένωση της αγαπημένης παρέας της αμερικάνικης τηλεόρασης να έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους απανταχού φαν, κάποιοι όμως δηλώνουν απογοητευμένοι από την απουσία έστω ενός μαύρου καλεσμένου ηθοποιού.

Τα «Φιλαράκια» δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η είδηση ότι η θρυλική κωμική σειρά επιστρέφει -έστω και εφάπαξ- έχει προκαλέσει ενθουσιασμό σε εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο που ίσως έχουν δει δεκάδες ή και εκατοντάδες φορές κάθε ένα από τα συνολικά 236 επεισόδιά της. Η πλατφόρμα HBO Max ανακοίνωσε ότι το νέο μοναδικό επεισόδιο θα προβληθεί στις 27 Μαΐου με τη συμμετοχή πολλών διάσημων καλεσμένων εκτός από τους αρχικούς πρωταγωνιστές της σειράς.

Επανένωση: Τα «Φιλαράκια» και πάλι μαζί, αλλά εφάπαξ.

Συγκεκριμένα στο «Friends: The Reunion» που θα ανέβει στην πλατφόρμα την Πέμπτη 27 Μαΐου θα υπάρχουν πολλοί καλεσμένοι όπως είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, τα μοντέλα Κάρα Ντελεβίν και Σίντι Κρόφορντ, οι κωμικοί Τζέιμς Κόρντεν και Μίντι Κάλινγκ, η τραγουδίστρια Lady Gaga, και η βραβευμένη με το Νομπέλ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι.

Η σύνθεση των καλεσμένων όμως φαίνεται ότι προκάλεσε και ορισμένες αντιδράσεις: οι παραγωγοί του εγχειρήματος δέχονται κριτική για το ότι δεν συμπεριέλαβαν μαύρους στην παρακάτω σύνθεση. «Βλέπω ότι η επανένωση των ”Friends” έχει τον ίδιο αριθμό μαύρων ανθρώπων με την αρχική σύνθεση», έγραψε η ακτιβίστρια Λέσλι Μακ σύμφωνα με τους Times.

Ο Ντελ Γουόκερ, ο οποίος εργάζεται σε ένα βρετανικό στούντιο βιντεοπαιχνιδιών, δήλωσε ότι «αφού μας έπεισαν ότι η Νέα Υόρκη δεν έχει μαύρους ή καφέ ανθρώπους για 9 σεζόν, κάνουν μια επανένωση με 25 διασήμους και κατά κάποιο τρόπο αποφεύγουν να βρουν ένα μαύρο άτομο».

Το πρωτότυπο σόου μεταδόθηκε για πρώτη φορά το 1994, με πρωταγωνιστές Μάθιου Πέρι (Τσάντλερ), Τζένιφερ Ανιστον (Ρέιτσελ), Λίζα Κούντροου (Φίμπι), Κόρτνεϊ Κοξ (Μόνικα), Ντέιβιντ Σουίμερ (Ρος) και Ματ ΛεΜπλανκ (Τζόι).

Η Λίζα Κούντροου πάντως, σε περσινή συνέντευξή της στους The Sunday Times, είχε πει ότι αν η εκπομπή γυριζόταν σήμερα, «δεν θα ήταν σίγουρα ένα καστ αποκλειστικά με λευκούς».

Ο Ντέιβιντ Σουίμερ επίσης είχε μιλήσει στον Guardian λέγονται ότι «γνώριζε καλά την έλλειψη ποικιλομορφίας» στο σόου εκείνη την εποχή και «αγωνίστηκε για χρόνια για να βγαίνει (σ.σ. ο χαρακτήρας του, Ρος) ραντεβού με έγχρωμες γυναίκες». Υποστήριξε πάντως ότι η εκπομπή «ήταν πρωτοποριακή για την εποχή της ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το σεξ, το γάμο και τις σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων» καταλήγοντας ότι «πρέπει να το κοιτάξετε από την άποψη του τι προσπαθούσε να κάνει η εκπομπή εκείνη την εποχή».

Πηγή: Protagon.gr