ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας: Κλιμάκιο επισκέφθηκε Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ Κατερίνης

433

Την Θεραπευτική Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ Κατερίνης επισκέφτηκε σήμερα 17/5/2021 αντιπροσωπεία της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ, των τμημάτων Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής και συνομίλησαν με τον διευθυντή της δομής κ.Χαράλαμπο Κατόγλου, για πλήθος θεμάτων που αφορούν την εξάρτηση γενικότερα , προβλήματα της περιοχής μας σε σχέση με τις εξαρτήσεις ,τα τρέχοντα θεραπευτικά προγράμματα αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός.

Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους της δομής και γνωριμία- συζήτηση με τους εργαζόμενους.

Η μονάδα του ΟΚΑΝΑ στην Κατερίνη λειτουργεί από το 2008 με συνεργασία του ΟΚΑΝΑ με το ΨΝΠΟ. Είχαν διατεθεί για τον σκοπό αυτόν 13 άτομα προσωπικό , ανάμεσα τους και παθολόγος , για τις ανάγκες των χορηγούμενων, που κατά διαστήματα είχαν φτάσει και τους 500 περίπου ,σε ένα κτήριο που είχε προβλεφθεί να καλύπτει τις ανάγκες 120 ,χωρίς ποτέ να υπάρχει λίστα αναμονής , χάρη στην οργάνωση και το φιλότιμο των εργαζόμενων.

Σήμερα εξυπηρετεί περί τους 280 χορηγούμενους ,όχι μόνο από την δική μας περιοχή .
Μετά πάνω από 10 χρόνια οικονομική κρίση , μνημόνια και την υγειονομική κρίση του τελευταίου έτους , μοιάζει με σκιά του εαυτού του , που επιβιώνει χάρη στην προσπάθεια και το φιλότιμο των εργαζόμενων .

Λειτουργεί υποστελεχωμένο , χωρίς πια παθολόγο , σε ένα εντελώς ακατάλληλο κτήριο. Οι εργαζόμενοι έρχονται σε επαφή με εκατοντάδες χορηγούμενους ,για τους οποίους δεν υπάρχει πρόβλεψη διαγνωστικού τεστ , θέτοντας την υγεία τους σε κίνδυνο καθημερινά κάτω από αντίξοες συνθήκες εργασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πιερίας δεσμεύεται ότι είναι δίπλα και στηρίζει τον ΟΚΑΝΑ Κατερίνης στις πραγματικά πολύ μεγάλες ανάγκες του για να συνεχίσει το σημαντικό έργο της θεραπείας, αποκατάστασης και επανένταξης στην κοινωνία των εξαρτημένων ατόμων .
Η προσπάθεια της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Ν.Δ. για διαρκή υποβάθμιση και απαξίωση αυτών των δομών δεν θα περάσει.