Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: «Σας καλώ να προσυπογράψετε αυτή τη σπουδαία μεταρρύθμιση, για το καλό των παιδιών»,

118

πρόσκληση για συναίνεση από όλους τους βουλευτές απηύθηνε η  κεντρική εισηγήτρια του νομοσχεδίου για το οικογενειακό δίκαιο

 

Η Βουλευτής, κατά την τοποθέτησή της στη β ανάγνωση του νομοσχεδίου, απηύθυνε ένα ισχυρό μήνυμα συναίνεσης, καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις να προσυπογράψουν αυτή τη σπουδαία μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου, η οποία φυσικά δεν έχει κανένα κομματικό πρόσημο.

Μία μεταρρύθμιση, η αξία της οποίας είναι βέβαιο ότι θα αρχίσει να φαίνεται άμεσα από τα επόμενα κιόλας χρόνια. Και αυτό διότι παρέχει αφενός στους γονείς μία βάση διαλόγου, μία βάση συνεννόησης και αφετέρου στους δικαστές τα κατάλληλα νομικά εργαλεία για να αποφασίσουν το καλύτερο για το συμφέρον του παιδιού.

«Οι συγκλίσεις μας, όσα μας ενώνουν, είναι περισσότερα και σπουδαιότερα από τις όποιες διαφωνίες μας. Εξάλλου, είναι απαίτηση της ίδιας της κοινωνίας, η οποία βλέπει και κρίνει. Ας μην αφήσουμε να πάει χαμένη αυτή η μεγάλη ευκαιρία που μας δίνεται σήμερα, να νομοθετήσουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Και θα έχει πραγματικά ιδιαίτερη αξία και για την ελληνική κοινωνία και για εμάς τους ίδιους αυτό το βήμα προς τα εμπρός να το κάνουμε από κοινού, όλοι μαζί» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί το βίντεο με την τοποθέτησή της: