Γκερέκου σε ΟΦΔ: «Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι»

240
Ανοίγοντας την παρουσίαση, η Πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου υπογράμμισε ότι το όραμα της Ομάδας Πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη της αυθεντικής ελληνικής μεσογειακής δίαιτας και των προϊόντων της ως το μεγαλύτερο αναξιοποίητο εθνικό κεφάλαιο της χώρας και ως πρόταση τρόπου ζωής, που απαντά στην αγωνιώδη αναζήτηση της ανθρωπότητας για ευζωία – «wellness» και του πλανήτη για περιβαλλοντική αειφορία – «sustainability».
Παράλληλα επισήμανε ότι βασική αρχή της ελληνικής-μεσογειακής διατροφής αποτελεί το τρίπτυχο «Ισορροπία – Μέτρο – Ποικιλία» και πως η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση τόσο στην παραγωγή όσο και στην μεταποίηση ποιοτικών προϊόντων.
«Η φιλοξενία και η ελληνική διατροφή πρέπει να πηγαίνουν μαζί» σημείωσε η κα Γκερέκου και ανέφερε: «Ο ΕΟΤ θέλουμε να αποτελεί για την προβολή της Ελλάδας τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στα αυθεντικά ελληνικά τοπικά προϊόντα και τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες που τα προτιμούν.Δημιουργούμε ένα ευρύ πεδίο συνεργείων, με τον ΕΟΤ αρωγό ως εθνική πύλη της χώρας μας προς το εξωτερικό».
Ακόμα υπενθύμισε τη φράση του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη πως «αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι», υπογραμμίζοντας πως αυτή την κληρονομιά της Ελλάδας χρειάζεται απλά να την ανακαλύψουμε ξανά και να την προβάλουμε με πιο σύγχρονο και άμεσο τρόπο για ένα βιώσιμο παρόν και μέλλον.
Και κατέληξε, λέγοντας: «Η ανάγκη για αλλαγή και δράση είναι το κλειδί για τον ολικό μας μετασχηματισμό. Γνωρίζουμε πλέον καλά ότι το μέλλον δεν έρχεται μόνο του, το μέλλον το “προκαλούμε”. Σε αυτή την Ομάδα Πρωτοβουλίας αλλάζουμε και οραματιζόμαστε το μέλλον και για τις επόμενες γενιές και αυτό κατευθύνει τις ενέργειές μας.Η όποια αλλαγή διορθώνει το παρελθόν και ο κάθε μετασχηματισμός δημιουργεί το μέλλον».