Δήμος Δίου-Ολύμπου: Υπογράφηκε η σύμβαση για την αστική οδοποιία των κοινοτήτων της Δ.Ε. Δίου

305

προϋπολογισμού 208.000€

 

Μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020” (Leader) θα χρηματοδοτηθεί η αστική οδοποιία των οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Δίου. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 208.195,49 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, το οποίο συμβασιοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας “Καιρίδης Νικόλαος”. Το έργο εντάχθηκε στο «Leader» τον Μάιο του 2020 με υπογραφή σύμβασης μεταξύ της Προέδρου της «Πιερικής Αναπτυξιακής» και Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κας Σοφίας Μαυρίδου και του Δημάρχου Βαγγέλη Γερολιόλιου.

Tο έργο αφορά, μεταξύ άλλων, σε οδοστρωσία, τεχνικά έργα, χωματουργικές και ασφαλτικές εργασίες στις κοινότητες Αγίου Σπυρίδωνα, Βροντούς, Δίου, Καρίτσας, Κονταριώτισσας και Νέας Εφέσου.

Θα δοθεί, με τον τρόπο αυτό, η δυνατότητα ανάπλασης τμημάτων των οδικών δικτύων στις κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Δίου, που είχαν υποστεί φθορές, συνδράμοντας στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων και στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.