Ο Θαυματοποιός Πιερρακάκης

1100
Του Νίκου Μαστοράκη,
Δεν προφταίνει να δέχεται συγχαρητήρια, ο νεαρός (37χρονος!) Κυριάκος Πιερρακάκης, ο πιο εντυπωσιακά — θεαματικά θα ξέλεγα χωρίς δισταγμό — πετυχημένος υπουργός της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας. Και όχι με όρους πολιτικάντικους και τη στρεβλή άποψη της καρέκλας. Με πανελλαδική (και όχι μόνο) αποδοχή, επισφραγισμένη χθες και από την αντιπρόεδρο της Κομισιόν, στο forum των Δελφών.
Είπε η κ. Βεστάγκερ, μιλώντας για τον DigiPier: «Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες που ερχόμαστε να αντλήσουμε έμπνευση. Όλα τα βήματα για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που έγιναν στην πανδημία είναι μια μεγάλη έμπνευση σε πολλές χώρες».
H απόλυτη αντιστροφή του παλιού κλισέ, όπου περιποιούσε τιμή για κάποιον να είναι υπουργός αυτής της χώρας, τώρα περιποιεί τιμή για την Ελλάδα να έχει τον Πιερρακάκη.
Έναν από μωρό (η τουλάχιστον απο τα 12 του χρόνια) παθιασμένο τεχνοκράτη που σχεδόν εν μια νυκτί μετέτρεψε την κόλαση του βαθύτατα γραφειοκρατικού κράτους, στον ψηφιακό παράδεισο που τείνει να γίνει. Με άξιους συνεργάτες που εκείνος τους επέλεξε και τους έφερε στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ξεπλένοντας έτσι το άθλιο στίγμα Παππά από το τέως “μαγαζί” με τις διαστημικές αυταπάτες του κολλητού του Τσίπρα. Και τα επιτεύγματα του αναδείχτηκαν στο δύστοκο κλίμα πανικούς και χάους της πανδημίας.
Αυτό όμως που δεν ξέρουν οι πολλοί, είναι ότι ο Πιερακκάκης ποτέ δεν καβάλησε καλάμι, οι εμφανίσεις του στα κανάλια είναι μετρημένες και σεμνές και ούτε στο ελάχιστο η επιτυχία του δεν έχει αλλοιώσει ένα σπινθηροβόλο, χαμογελαστό και γεμάτο χιούμορ χαρακτήρα.
Τυπικός χαζομπαμπάς τριών παιδιών, τρυφερός σύζυγος, φανατικός σινεφίλ και ανικανοποίητος δημιουργός, με το 18ωρο δουλειάς πια καθιερωμένο στη ζωή του, ο Πιερακκάκης φέρνει στην παγωνιά του ψηφιακού του κόσμου, τη ζεστασιά, την απλότητα, τον ρομαντισμό και την καλοσύνη της αναλογικής εποχής.