Παπαευαγγέλου: Φόβοι για ξέσπασμα τοπικών επιδημιών

167
Η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού το απόγευμα της Παρασκευής, επεσήμανε ότι υπάρχουν φόβοι για τοπικές επιδημίες λόγω των ημερών του Πάσχα
Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων εξήγησε πως αναμένονται τοπικές επιδημίες λόγω του Πάσχα και αυτό οφείλεται στις φιλικές συναθροίσεις που πραγματοποίηθηκαν αυτές τις μέρες και ενδέχεται να έχουν αυξήσει τη διασπορά του κορονοϊού.
Επίσης, η κ. Παπαευαγγέλου τόνισε πως οι ειδικοί έχουν την προσοχή τους στραμμένη σε Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία αλλά και στη Θεσσαλία όπου τα ενεργά κρούσματα είναι πολλά.
Πάνω από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει ραντεβού για τον εμβολιασμό τους για τον κοροναϊό μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.
Ο κ. Πιερρακάκης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την ηλεκτρονική διοργάνωση των εμβολιαστικών ραντεβού, έκανε σχετική ανάρτηση στο Twitter, σημειώνοντας ότι «ενισχύουμε το τείχος προστασίας απέναντι στον κορονοϊό».
Η ανάρτηση έχει ως εξής: «Συνολικά, περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει τα ραντεβού τους. Εμβολιαζόμαστε, ενισχύουμε το τείχος προστασίας απέναντι στον κοροναϊό».