Εργατικό Κέντρο Κατερίνης: Τι ισχύει για την επαναπρόσληψη εργαζομένων σε καταλύματα και τουριστικά λεωφορεία

572
Μέτρα για τους εποχικά εργαζομένους σε επιχειρήσεις κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων.
​Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης ενημερώνει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων, εποχικής λειτουργίας, στον ιδιωτικό τομέα του Ν. Πιερίας ,ότι:
1. Οι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης, οι οποίοι επαναπροσλήφθηκαν κατά τη θερινή τουριστική περίοδο του έτους 2020 και των οποίων η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή από τον εργοδότη τους οποιαδήποτε στιγμή κατά τη θερινή περίοδο του ίδιου έτους , διατηρούν το δικαίωμα επαναπρόσληψης για τη θερινή τουριστική περίοδο 2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις σε συνδυασμό με τους σχετικούς όρους των Σ.Σ.Ε. Τα χρονικά διαστήματα κατά τα οποία τέθηκαν σε αναστολή, κατά τη θερινή τουριστική περίοδο 2020, θεωρούνται χρόνος εργασίας για όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων που στηρίζονται στην απασχόληση τους.
2. Οι εργαζόμενοι με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, που απασχολήθηκαν κατά τη θερινή τουριστική περίοδο του έτους 2019 και γι’ αυτό το λόγο ήταν δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού κατά τη θερινή περίοδο έτους 2020, με υποβολή μονομερών δηλώσεων, διατηρούν το δικαίωμα επαναπρόσληψης για τη θερινή τουριστική περίοδο 2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις σε συνδυασμό με τους σχετικούς όρους των Σ.Σ.Ε.
Οι εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων και των τουριστικών λεωφορείων, εποχικής λειτουργίας, υποχρεούνται κατά την επαναλειτουργία τους τη θερινή τουριστική περίοδοι 2021, να επαναπροσλάβουν τους εργαζόμενους των παραπάνω κατηγοριών , εφόσον εκείνοι συνεχίζουν να επιθυμούν να εργαστούν στους ίδιους εργοδότες.
Για όποια διευκρίνιση ή πρόβλημα υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας μέσω της ιστοσελίδας του Εργατικού μας Κέντρου,στο πεδίο «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ».