Δεκάδες φωτεινά ιπτάμενα αντικείμενα στον ουρανό αναστάτωσαν τους Πιερείς χθες το βράδυ της Πέμπτης

188

Με απορία και έξαψη παρακολουθούσαν το βράδυ της Πέμπτης πολλοί Πιερείς ιπτάμενα φωτεινά αντικείμενα στον ουρανό να κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.

Αθόρυβα σχημάτιζαν μια μεγάλη σειρά στον νυχτερινό ουρανό λίγο μετά τις 10 το βράδυ, κάνοντας πολλούς χρήστες των social media να ανεβάζουν φωτογραφίες από το… φαινόμενο και να αναρωτιούνται τι συμβαίνει.

Μάλιστα τα αντικείμενα ήταν ορατά σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, με κατοίκους διαφόρων πόλεων όπως τα Γιάννενα, την Νάουσα, την Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, ακόμη και τα νησιά όπως η Κύθνος, να έχουν την ίδια ακριβώς απορία.

Οι φωτεινές κουκκίδες που κινούνταν σε μια σειρά, έδωσαν τροφή στους συνωμοσιολόγους. Όπως όμως έγινε γνωστό λίγο αργότερα φυσικά και τα σενάρια φαντασίας για εξωγήινους και alien δεν είχαν καμία απολύτως υπόσταση, καθώς πρόκειται για δορυφόρους της εταιρείας SpaceX του Έλον Μασκ που βρίσκονται σε χαμηλή τροχιά για την παροχή γρήγορου, δορυφορικού Ίντερνετ, μέσω του συστήματος Starlink.

Είναι κάτι άλλωστε που έχει ξαναγίνει με την συγκεκριμένη συστοιχία ουρανίων σωμάτων να γίνεται ορατή από τη γη. Πρόκειται για συστοιχία δορυφόρων που εκτοξεύτηκαν από την εταιρεία Space X του Έλον Μασκ. Μάλιστα η εκτόξευση των 143 δορυφόρων έγινε την 24 Ιανουαρίου του 2021.