Καιρός: Έρχονται θερμοκρασίες ρεκόρ Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα

189

Η θερμοκρασία τόσο το Μέγα Σάββατο (01/05) αλλά και την Κυριακή του Πάσχα (02/05) αναμένεται να ξεπεράσει κατά τόπους τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της Κεντρικής και Νότιας χώρας θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Μεγάλο Σάββατο – Πρωτομαγιά: Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές μικρής διάρκειας.
Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 7 με 8 βαθμούς Κελσίου φτάνοντας σε πολλές περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

msavvato

Καύσωνας την Κυριακή του Πάσχα

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει, κυρίως στα ανατολικά, κατά τόπους τους 32 βαθμούς Κελσίου.

pasxa

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 03-05-2021

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πιο πυκνές. Τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.
Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα της νοτιοανατολικής χώρας θα είναι αυξημένες.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία, αν και θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

deytera

Ο καιρός την Τρίτη, ημέρα όπου μεταφέρεται η Αργία της Πρωτομαγιάς

Στα νότια αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα δυτικά και το νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.