Ερντογάν: “Δεν εμπιστεύομαι τους Ελληνοκύπριους είναι ψεύτες, εξαπατούν”

343

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι δεν πιστεύει ότι μία συνάντηση υπό τον ΟΗΕ, για την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό θα απέδιδε αποτελέσματα.

Χθες, ο ΟΗΕ και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις στην Κύπρο απέτυχαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, για την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι θα υπάρξουν νέες συνομιλίες σε δύο ή τρεις μήνες.

“Δεν εμπιστεύομαι ή δεν πιστεύω τους Ελληνοκύπριους. Ποτέ δεν έχουν ενεργήσει τίμια” δήλωσε ο Ερντογάν μετά τις προσευχές της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη. “Τώρα έχει πάει πίσω για 2-3 μήνες, αλλά ξανά, δεν πιστεύω ότι θα επιτευχθεί κάποιο αποτέλεσμα, επειδή δεν είναι τίμιοι” δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το philenews.com, ο Ερντογάν ισχυρίστηκε στη συνέχεια ότι οι Ε/κ και στη σύνοδο στο Μπούργκενστοκ “είχαν πει ψέματα, είχαν εξαπατήσει και δεν σεβάστηκαν ούτε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος”. Και, συνέχισε, ενώ ο “βορράς” είχε πει κατά 65% ναι ο “νότος” αντίθετα είχε πει στο ίδιο ποσοστό όχι. “Αυτοί είναι ψεύτες. Δεν είναι ειλικρινείς. Τώρα κάνουν το ίδιο. Τις προάλλες γνωρίζετε, έγιναν κάποιες διαπραγματεύσεις με τον ΥΠΕΞ μας, ήρθαν πάλι και λένε διαφορετικά πράγματα”, ισχυρίστηκε περαιτέρω.

“Όταν συμπεριφερθούν ειλικρινώς θα δουν και από εμάς ειλικρίνεια. Αλλά ενόσω δεν συμπεριφέρονται ειλικρινά δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συμφωνία με αυτούς”, κατέληξε.