Η πρώτη Covid free συναυλία παγκοσμίως: Πάολα και Καραφώτης τραγουδούν Μίκη Θεοδωράκη στο Ισραήλ

412

Με το 60% του πληθυσμού να έχει ήδη εμβολιαστεί, το Ισραήλ κατάφερε την περασμένη Πέμπτη να μηδενίσει τους θανάτους εξαιτίας του κοροναϊού και να πλησιάσει το χαμηλότερο ποσοστό μολύνσεων από το ξεκίνημα της πανδημίας.

Κατά την διάρκεια του τελευταίου μήνα, οι θάνατοι από κοροναϊό έπεσαν κάτω από τους 10 καθημερινά, ενώ τον Ιανουάριο πέθαιναν 70 άτομα κάθε μέρα, κατά μέσο όρο. Τώρα στο Ισραήλ καταγράφονται περίπου 120 κρούσματα τη μέρα, ενώ τον Ιανουάριο 8.000 ημερησίως.

Πλέον οι Ισραηλινοί δεν χρειάζεται να δείχνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους για να έχουν πρόσβαση σε εστιατόρια, κλαμπ και συναυλιακά γεγονότα, όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα. Φυσικά δεν είναι υποχρεωτική ούτε η χρήση μάσκας, ούτε και η τήρηση των αποστάσεων, όπως βλέπετε στα στιγμιότυπα από την χθεσινοβραδινή συναυλία που πραγματοποιήθηκε σε ανοιχτό χώρο στο Τελ Αβίβ, στο πάρκο Γκνέι Γιεχοσούα, με καλεσμένους τους λαϊκούς καλλιτέχνες, Πάολα και Κώστα Καραφώτη και την ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. Μάλιστα προσεχώς αναμένεται να εμφανιστούν στο Τελ Αβίβ δυο ακόμη γνωστοί Έλληνες τραγουδιστές, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Νίκος Βέρτης.

Να σημειωθεί ότι όση ελευθερία έχουν αποκτήσει οι Ισραηλινοί λόγω του μεγάλο ποσοστού των εμβολιασμένων, οι περιορισμοί για τους μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες είναι ιδιαίτερα αυστηροί. Οι τουρίστες και όσοι επισκέπτονται τη χώρα δίχως να έχουν εμβολιαστεί εξακολουθούν να τίθενται σε 14ημερη καραντίνα.