Ναδάλ – Τσιτσιπάς: «Λύγισε» ο εκπληκτικός Στέφανος σε συγκλονιστικό τελικό (videos)

301

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε την… κλάση του κόντρα στον Ράφαελ Ναδάλ, αλλά μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό, γνώρισε την ήττα με 2-1 (6-4, 6-7, 7-5) από τον θρύλο του παγκόσμιου τένις.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έκανε πολλά αβίαστα λάθη στα πρώτα σετ και παρότι έκανε πρώτος μπρέικ σε αμφότερα, χρειάστηκε μία φοβερή εμφάνιση στο τάι μπρέικ για να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στο τρίτο σετ. Εκεί η “μάχη” ήταν ανεπανάληπτη, αλλά ο Ναδάλ ήταν καλύτερος στις… λεπτομέρειες και με μπρέικ στο 11ο γκέιμ “έκλεισε” το ματς και πανηγύρισε για μία ακόμη φορά τον τίτλο στην Ισπανία.

Το παιχνίδι

Ο Τσιτσιπάς μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και αφού κράτησε το πρώτο σερβίς του έκανε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο, για να πάρει από νωρίς το προβάδισμα. Το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης έπαιξε στη συνέχεια εξαιρετικό τένις και στις λεπτομέρειες δεν έκανε και νέο μπρέικ για να “καθαρίσει” πρόωρα το πρώτο σετ.

 

Ο Ναδάλ βρήκε έτσι την ευκαιρία να κάνει το δικό του μπρέικ στο 7ο γκέιμ και μετά το πρώτο του μπρέικ πόιντ. Αμέσως μετά ο Στέφανος έχασε 4 δικά του μπρέικ πόιντ για να πάρει ξανά το προβάδισμα, αλλά ο Ισπανός άντεξε και με το 5-4 έφερε όλο το άγχος στην πλευρά του Τσιτσιπά. Αυτό φάνηκε εξ αρχής, με τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα να κάνει διπλό λάθος στο σερβίς και δύο αβίαστα, δίνοντας νέο μπρέικ και το σετ στον Ναδάλ για το 1-0 στο ματς.

Μετά από πέντε συνεχόμενα γκέιμ υπέρ του Ισπανού όμως, ο Τσιτσιπάς έβγαλε αντίδραση και έκανε πρώτος μπρέικ και στο δεύτερο σετ, παίρνοντας το προβάδισμα και πάλι από νωρίς, με το 2-1 στα γκέιμ. Ο Ναδάλ “απάντησε” όμως ξανά και με δικό του μπρέικ ισοφάρισε σε 3-3, βάζοντας… φωτιά στο δεύτερο σετ, το οποίο έφθασε μέχρι και το 5-5. Εκεί ο Στέφανος έχασε τριπλό μπρέικ πόιντ, αλλά το ματς πήγε στο τάι μπρέικ και παρότι δέχθηκε πρώτος μίνι μπρέικ, έκανε μεγάλη ανατροπή και με 8-6 πήρε το δεύτερο σετ με 7-6.

Όλα κρίθηκαν έτσι στο τρίτο σετ, με τους δύο αθλητές να υπερασπίζονται τα σερβίς τους μέχρι και το 5-5.