forma.gov.gr: Η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας που ξεκλειδώνει το Πάσχα στο χωριό

335

Οβελία στην πόλη θα ψήσουν και φέτος οι πολίτες ειδικότερα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καθώς οι μετακινήσεις εκτός νομού μπαίνουν στον πάγο. Μέσω βεβαίωσης μόνιμης κατοικίας, από το forma,gov,gr, η έξοδος του Πάσχα για τους τυχερούς που έχουν σπίτι στο χωριό.

Στις πυλωτές των πολυκατοικιών και εντός νομού θα γίνει και φέτος το Πάσχα το ψήσιμο του οβελία.

Οι τυχεροί που θα μπορέσουν να μετακινηθούν θα είναι όσοι διαθέτουν βεβαίωση μόνιμης κατοικίας στο χωριό τους και την οποία μπορούν να εκτυπώσουν μέσω του forma.gov.gr.

Πώς θα βγάλετε τη βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

Μπορείτε να αιτηθείτε βεβαίωση που αναγράφει την μόνιμη κατοικία σας, κλείνοντας ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive για να εξυπηρετηθείτε από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, ο υπάλληλος του ΚΕΠ θα απαντήσει σε τυχόν απορίες σας για τη διαδικασία.

Θα χρειαστείτε:

  1. τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στα TAXISnet
  2. φωτοτυπία πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΗ / ΟΤΕ (ή άλλου παρόχου) ή αντίγραφο εκκαθαριστικού εφορίας. έτοιμο προς αποστολή ή ανάρτηση κατά τη διάρκεια της Βιντεοκλήσης.

Βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης

Οι κάτοικοι νησιωτικών περιοχών μπορείτε να λάβετε βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ειδικής χρήσης μέσω του forma.gov.gr, για να μπορείτε να μεταβαίνετε στον τόπο κατοικίας σας.

Η υπηρεσία παρέχεται στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Οι λόγοι για μετακινήσεις εκτός νομού

Σε κάθε περίπτωση εκτός από τους περιορισμούς που θα συνεχίσουν να ισχύουν και το Πάσχα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι μετακινήσεις από νομό σε νομό εν μέσω του lockdown, επιτρέπονται για έξι λόγους, που είναι οι ακόλουθοι:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένουν
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας, με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού), η οποία πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας, με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές, για την οποία απαιτείται επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

Πηγή: dikaiologitika.gr