ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος: Η Ξανθίππη ανοίγει τα φτερά της για Αμερική

275

Με ιδιαίτερη χαρά, ο ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος ανακοινώνει την μετακίνηση της Ξανθίππης Καρατάσιου για τις ΗΠΑ και το Canisius College.

Η αθλήτρια και η οικογένεια της έκαναν αποδεκτή την υποτροφία που τους προσέφερε το Canisius  για το ακαδημαικό έτος 2021-2022 και το προσεχές καλοκαίρι θα ενταχθεί το ακαδημαικό και αθλητικό πρόγραμμα του κολλεγίου.

Το Canisius συμμετέχει στην πρώτη κατηγορία του κολεγιακού πρωταθλήματος και έχει έδρα το Buffalo της Νέας Υόρκης. Η Καρατάσιου θα είναι η πρώτη γυναίκα αθλητής του Πιερικού Αρχελάου που αποκτά υποτροφία από Αμερικάνικο πανεπιστήμιο και συνεχίζει την παράδοση που ξεκίνησε ο Γιώργος Τσαλμπούρης στο Iowa State.

Η Καρατάσιου γεννήθηκε το 2003 στην Κατερίνη και διαμένει στον Άγιο Σπυρίδωνα Πιερίας. Εντάχθηκε στον Πιερικό Αρχέλαο το 2017. Την επόμενη χρονιά και στο εξής αποτελεί μέλος της γυναικείας ομάδας του συλλόγου σε όλη τη διαδρομή του στην Α2 κατηγορία γυναικών, είναι πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΚΕΜ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες γυναικών, ενώ έχει 3 σερί συμμετοχές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων και τις 6 καλύτερες ομάδες της χώρας με τον Πιερικό Αρχέλαο.

Επιπλέον, αποτέλεσε μέλος της Εθνικής γυναικών U16 και U18  με συμμετοχή στα αντίστοιχα Πανευρωπαικά Πρωταθλήματα.