Μαυρίδου: Επιστολή στη Μενδώνη για το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της Πιερίας

451

Με αφορμή τη σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορονοϊού και την ανάγκη επαναλειτουργίας και ανάτασης της οικονομίας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου,  απηύθυνε προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα. Λίνα Μενδώνη επιστολή, με την οποία ζητά να επανεξεταστεί το ζήτημα του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της Πιερίας προκειμένου αυτοί να επαναλειτουργήσουν με το διευρυμένο καθημερινό ωράριο που ισχύει για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας.

Στην επιστολή της η Αντιπεριφερειάρχης τονίζει ιδιαίτερα την ύπαρξη ενός αξιόλογου τουριστικού και συγχρόνως πολιτιστικού προϊόντος, αναφερόμενη στους αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής του Νομού Πιερίας και στις συνεχείς και αδιάκοπες, εδώ και πολλά χρόνια, ανασκαφές, που διαρκώς αποκαλύπτουν σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα και βυζαντινά μνημεία ανεκτίμητης ιστορικής αξίας.

Όλα αυτά καθιστούν αναγκαία την ανάδειξή τους, ως αναπόσπαστων κομματιών της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και μπορούν να αποτελέσουν πηγή οικονομικής ανάσας για τον τουριστικό κλάδο που ομολογουμένως έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα τον καιρό της πανδημίας.

Για το λόγο αυτό η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την κοινή γνώμη αλλά και τους οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες της περιοχής, επιμένει στην ανάγκη διεύρυνσης του ωραρίου λειτουργίας των πολυάριθμων επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της Πιερίας.

Όπως, μάλιστα, επισημαίνει στην επιστολή της προς την υπουργό η κα Σοφία Μαυρίδου: “Μια τέτοια ενέργεια θα αποτελέσει έναυσμα αναζωογόνησης και επανεκκίνησης της τοπικής οικονομίας και του τουρισμού (θεματικού και γενικού), μετά από τον πολύμηνο αποκλεισμό, λόγω της υγειονομικής πανδημίας που βιώνουμε όλοι μας, ώστε να επανέλθουμε σταδιακά στην κανονικότητα”.