Εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό: Συζήτηση Τρίτη 20 Απρίλη, 6μμ στο πάρκο (πίσω από την Εκάβη)

251

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό ένα χρόνο τώρα ζούμε από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις της πανδημίας και τη νέα οικονομική κρίση που φορτώνεται και πάλι στις πλάτες μας.

Από τη μια θεωρούμαστε προνομιούχοι, επειδή δε σταματήσαμε να εργαζόμαστε. Από την άλλη συνάδελφοί μας ζούνε με το πενιχρό επίδομα της αναστολής, άλλοι οδηγήθηκαν σε παράιτηση από την εργοδοσία, άλλοι δουλεύουν εντατικά χωρίς ρεπό.

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς είναι σχεδόν εξαφανισμένα, η ατομική ευθύνη καλπάζει και τώρα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κάνει δώρο στους εργοδότες το απλήρωτο 10ωρο. Ετοιμάζεται να ανοίξει πάλι τον τουρισμό με όρους κερδοφορίας και ανταγωνισμού, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια την υγεία και την ασφάλειά μας.

135 χρόνια μετά τους σκληρούς αγώνες του Σικάγο για την κατοχύρωση του 8ωρου, ως σταθερό ημερίσιο εργάσιμο χρόνο, η κυβέρνηση παρουσιάζει ως εκσυγχρονισμό το 10ωρο, με τις 2 επιπλέον ώρες απλήρωτες.

Το Σωματείο Εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού στην Κατερίνη μας έχει γυρίσει την πλάτη, καθώς είναι εξαφανισμένο χρόνια τώρα. Δεν τους έχουμε δει ποτέ στα μαγαζιά και στα ξενοδοχεία που δουλεύουμε, δεν ακούσαμε ποτέ να οργανώσουν τον αγώνα του κλάδου μας για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και προχωράμε με γνώμονα τις ανάγκες μας δυναμώνοντας τη φωνή μας μέσα από την Επιτροπή Αγώνα και δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις δίκαιες διεκδικήσεις μας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Συλλογικές Συμβάσεις με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων
  • Ένταξη του κλάδου μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Ένσημα
  • Απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ακραία καιρικά φαινόμενα

Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά! Προχωράμε αγωνιστικά για τον γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 6 Μάη.