Πάσχα: Αλλάζει η ώρα της Ανάστασης;

399

Tο πως θα μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα όσο πιο κοντά στην κανονικότητα γίνεται, αλλά πάντα τηρώντας και τα μέτρα προστασίας, εξετάζουν ήδη οι ειδικοί, όσο πλησιάζουμε στην Μεγάλη Εβδομάδα.

Έτσι λοιπόν, η Επιτροπή σε συνεργασία με την κυβέρνηση και την εκκλησία συζητούν το ενδεχόμενο να αλλάξει ώρα η Ανάσταση.

Δεν μπορεί φέτος υπό τις παρούσες συνθήκες να γίνει ανάσταση στις 12 τα μεσάνυχτα όπως γίνεται δηλαδή παραδοσιακά κάθε χρόνο διότι θα υπάρχει και θα ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Από την άλλη δεν θα κάνουμε ανάσταση όπως πέρυσι από τα σπίτια μας, θα επιτραπεί κάποιος αριθμός ατόμων στους ναούς.

Η ανάσταση θα πάει κάποιες ώρες νωρίτερα, αυτό θα αποφασιστεί όλη αυτή την εβδομάδα γιατί είναι και το θέμα της έλευσης του αγίου φωτός από τα Ιεροσόλυμα όπως επίσης παραδοσιακά έρχεται περίπου το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου. Αν τροποποιηθεί κάτι σε αυτό θα είναι σίγουρα η αλλαγή της ώρας.

Ανάσταση φέτος θα κάνουμε νωρίτερα 7 – 8- 9 ενδεχομένως. Κάπου εκεί πάντως θα είναι η ώρα της ανάστασης γιατί μετά ο κόσμος θα πρέπει να τηρήσει το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Από την πλευρά της κυβέρνηση και των λοιμωξιολόγων λένε ότι οι ιερείς και όλοι όσοι βρίσκονται πέριξ της εκκλησίας τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα και μάλιστα όταν υπάρχει περίπτωση που κάποιοι πιστοί ενδεχομένως δεν τηρούν είναι και για να επιβάλλουν την τήρηση των μέτρων.

Οι ανακοινώσεις και οι αποφάσεις βεβαίως τελικά για το τι ακριβώς θα γίνει, θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή. Τότε θα ξέρουμε όλο το χρονοδιάγραμμα για το πώς θα γίνει η ανάσταση και νωρίτερα φέτος γιατί και αυτό είναι σημαντικό θα γίνουν και όλες οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Πληροφορίες megatv.com