Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με υπ. Υγείας και Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Π.Ο.Υ.

212

Ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας και ο Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Dr. Hans Kluge επισκέφθηκαν χθές τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και συζήτησαν για την πορεία της πανδημίας, αλλά και για τα σημαντικά οφέλη του εμβολιασμού.

 

Ο Dr. Hans Kluge αναφέρθηκε στην προσφορά των εμβολίων και τόνισε ότι είναι σημαντικά τα μηνύματα που δίνει ο Αρχιεπίσκοπος για τον εμβολιασμό. Κατόπιν, σημείωσε πως έχει εντυπωσιαστεί από τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Υγείας, αλλά και όλους τους εργαζομένους υγείας, οι οποίοι κάνουν τα πάντα προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η κρίση. «Στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζουμε το τρίτο κύμα» σημείωσε ο κ. Kluge και συμπλήρωσε: «Δεδομένου ότι πλησιάζει ο εορτασμός του Ορθόδοξου Πάσχα θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να γιορτάσουν με ασφάλεια. Κατανοώ ότι υπάρχει κόπωση λόγω των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο υπάρχει φως στο τούνελ και γι’ αυτό Μακαριώτατε σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας. Οι άνθρωποι πρέπει να αντέξουν λίγο ακόμη και να φροντίζουν ο ένας τον άλλον». Επίσης, ο κ. Kluge ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την προσφορά της Εκκλησίας στους πρόσφυγες και μετανάστες και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «προσβλέπει σε μία συνεργασία, γιατί η Εκκλησία έχει έναν σημαντικό ρόλο να παίξει».

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση αυτή και αναφέρθηκε στην κρίσιμη περίοδο για την χώρα και σημείωσε ότι «πρέπει να γίνει ένας συντονισμός, για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της πανδημίας». Αναφέρθηκε, επίσης, στις σχέσεις Εκκλησίας Πολιτείας τονίζοντας πως είναι στενά συνδεδεμένες και αντιμετωπίζουν με κοινό αγώνα όλα τα κοινωνικά προβλήματα. «Η Εκκλησία και η Πολιτεία έχουν καταλάβει την ανάγκη αυτής της συνεργασίας και έτσι προχωρούν» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και προσέθεσε ότι η Κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης καταβάλλει προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, ενώ εξήρε και το έργο του υπουργού Υγείας.

Επεσήμανε, ακόμη, ότι οι μικρές χώρες αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της πανδημίας πιο δύσκολα, αφού εξαρτώνται από τις μεγάλες δυνάμεις και από εκείνους που έχουν τα μέσα να παράγουν όσα χρειάζονται και απαιτούνται και κάλεσε τον κ. Kluge να συμπαρασταθεί στην χώρα μας.
Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την προσφορά του τονίζοντας πως «σημαίνει πολλά για τους συμπολίτες μας και για εμάς όλους η συνεισφορά σας στην προσπάθεια να εξηγήσουμε στην κοινωνία τις ευεργετικές συνέπειες του εμβολιασμού, έτσι, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, τους συνανθρώπους μας και να μπορέσουμε να ξεφύγουμε μία ώρα αρχύτερα και με τις λιγότερες απώλειες από αυτήν την τεράστια κρίση της δημόσιας υγείας». Αναφέρθηκε, επίσης, στην συμβολή του Dr. Hans Kluge στην τεχνική βοήθεια που ζητά η χώρα μας, αλλά και σε όλα τα θέματα της υγείας.
Τον υπουργό Υγείας και τον κ. Kluge υποδέχτηκε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος παρέστη και στην συνάντηση.