«Πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας» (video)

194

Προβληματισμός επικρατεί εν όψει του Πάσχα για το αν πρέπει να επιτραπούν οι μετακινήσεις καθώς τα κρούσματα κοροναϊού παραμένουν σε υψηλά νούμερα.

Διστακτικοί παραμένουν κυβέρνηση και ειδικοί για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κοροναϊού, με τον Αχιλλέα Γκίκα να μιλάει για τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες της Αττικής, το άνοιγμα των σχολείων, αλλά και τις μετακινήσεις εν όψει Πάσχα.

Το μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί. «Η νεολαία νομίζει ότι είναι άτρωτη» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Open, ενώ τόνισε πως με τα self test θα έχουμε ελάφρυνση της πανδημίας. Επίσης, ανέφερε πως πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας και πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει το τελικό σχέδιο για τον τουρισμό.

«Η επιτροπή αυτή την εβδομάδα θα αξιολογήσει πάρα πολλά. Βλέπουμε ότι θα είμαστε πάνω από τους 800 τις επόμενες 2 εβδομάδες. Όποιος είναι λογικός βλέπει ότι το φορτίο δεν επιτρέπει μεγάλα ανοίγματα» είπε ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι. «Μετά τη Μεγάλη Δευτέρα θα ληφθεί η απόφαση. Όταν ο άνθρωπος κάνει προγράμματα, ο ιός γελάει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι το θέμα θα εξεταστεί μετά το Πάσχα. «Το σχέδιο που δουλεύεται για το άνοιγμα του τουρισμού είναι πολύ καλό, για να ανοίξει με φουλ τις μηχανές. Θα έχουμε το σχέδιο τις επόμενες 8 μέρες και θα δώσει την αίσθηση στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα υπάρχει ασφάλεια. Μετά τις 14/5 που θα ανοίξει ο τουρισμός, λογικά θα ανοίξουν και οι μετακινήσεις για τους Έλληνες».