Θανάσης Λιακόπουλος : Κύριε Κουκοδήμο, περιμένουμε με έργα να προτάξετε το συμφέρον των δημοτών

264

Μην ολιγωρείτε, απαιτούνται  άμεσες ενέργειες για  τα  2 παραθαλάσσια οικόπεδα στην Παραλία Καλλιθέας δίπλα στο ξενοδοχείο του κ. Λάμπρου, ο κ. Κουκοδήμος και οι κ.κ. Νταντάμης, Χιονίδης, Καρπούζας και Κήπου.

 

Κύριε, Τερζόπουλε, Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουμε ζητήσει την σύγκληση, ως έχουμε νόμιμο δικαίωμα (Κατ’ άρθρο 67§2 α ν. 3852/2010 όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 10 §2 ν. 4674/2020)  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης Ν. Πιερίας με θέμα ημερήσια διάταξης :

Συζήτηση και λήψη απόφασης για την δημοπράτηση των α) με ΑΒΚ 338 Πιερίας και με ΑΜ Ακινήτου 32658 ακίνητο – παραθαλάσσια έκταση 5.494 τ.μ.  με τιμή εκκίνησης 20.000€ και β) το με ΑΒΚ 339 Πιερίας και με ΑΜ Ακινήτου 32659 ακίνητο – παραθαλάσσια έκταση 43.482,18 τ., με τιμή εκκίνησης 30.000€ που βρίσκονται στην κτηματική περιοχή Καλλιθέας  και συγκεκριμενοποίηση των ενεργειών στις οποίες θα προβεί ο Δήμος Κατερίνης προκειμένου αυτά τα ακίνητα να μην εκχωρηθούν σε τρίτους αλλά να παραμείνουν επ’ ωφελεία των δημοτών του Δήμου Κατερίνης και των επισκεπτών του παραλιακού μετώπου.

Γιατί δεν έχετε συγκαλέσει ακόμη Δημοτικό Συμβούλιο;;;;:

‘Ηδη, το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κοινότητας Καλλιθέας του Δήμου Κατερίνης Ν. Πιερίας έχει κατ’ ουσίαν εκφράσει την αντίρρηση του στην επιχειρούμενη μίσθωση των εν λόγω ακινήτων.

για την ιστορία της υπόθεσης…

O κ. Κώστας Κουκοδήμος ήταν φανατικός υποστηρικτής του κ. Σάββα Χιονίδη για περίπου 12 χρόνια. Ό,τι έκανε ο κ. Χιονίδης ο κ. Κουκοδήμος το έβρισκε σωστό, τον στήριξε σε όλες τις εκλογές και πάντοτε ήταν κοντά του.

Κάποια στιγμή στο τέλος του 2017 μάθαμε από τις δημόσιες ανακοινώσεις τους ότι ο κ. Χιονίδης και ο επιχειρηματίας κ. Βασίλης Λάμπρου συγκρούστηκαν για το θέμα των παραθαλάσσιων εκτάσεων στα αριστερά της Παραλίας, στα όρια της δημοτικής κοινότητας Καλλιθέας. Τότε οι δύο τους αντάλλαξαν πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς, υποβλήθηκαν μηνύσεις κλπ. Δεν μάθαμε ποτέ τι έγινε στο τέλος…

Συμπωματικά μετά από μερικές εβδομάδες, στις αρχές του 2018 ο κ. Κώστας Κουκοδήμος έδωσε συνέντευξη στη δημοσιογράφο κ. Εύη Μιχωλού και προανήγγειλε ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, ενώ στο παρελθόν είχε διαψεύσει το θέμα δεκάδες φορές.

Την ίδια περίοδο ο κ. Γιώργος Νταντάμης, που είχε ανακοινώσει από το Facebook ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος και τον Μάρτιο του 2018 το είπε και επίσημα, σε προσωπικό επίπεδο προχωρούσε σε συνεχείς καταγγελίες για το θέμα των οικοπέδων αυτών, τις εικαζόμενες σχέσεις των κ.κ. Κουκοδήμου και Λάμπρου κλπ.

Επίσης είναι γνωστό ότι όταν ο κ. Αντώνης Καρπούζας ήταν βουλευτής Πιερίας είχε σκληρή κόντρα με τον κ. Λάμπρου και γενικότερα υποστήριζε ότι τα παραθαλάσσια ακίνητα που βγαίνουν σε διαγωνισμό και ανήκουν στα όρια του Δήμου, θα πρέπει ο Δήμος να τα αγοράζει ο ίδιος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βαγγέλης Κήπου, εκ των «πρώτων» του συνδυασμού Κουκοδήμου, είχε έρθει σε κόντρα με τον κ. Λάμπρου και διατυμπάνιζε με κάθε ευκαιρία ότι δεν πρέπει τα ακίνητα της ΕΤΑΔ να περνάνε σε ιδιώτες, αλλά να τα αγοράζει ο Δήμος και μετά να τα αξιοποιεί αυτός.

2021: Νέοι διαγωνισμοί για τα  παραθαλάσσια οικόπεδα στην ίδια περιοχή, παραλία Καλλιθέας, από την ΕΤΑΔ

Η κρατική εταιρεία διαχείρισης ακίνητης περιουσίας έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε νέους διαγωνισμούς, για την εκμίσθωση άλλων δύο τουριστικών ακινήτων. Πρόκειται για ακίνητα κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.

Το θέμα βέβαια είναι ότι στην περιοχή σήμερα υπάρχουν δεκάδες θερινές κατοικίες, τουριστικά καταλύματα, έχουν ανεγερθεί και δεκάδες ξενοδοχεία, που βρίσκονται πίσω από τον δρόμο, τα οποία πλήττονται σοβαρά από την απώλεια της Παραλίας, ενω οι περιουσίες δεκάδων δημοτών θα υποβαθμιστούν. Τα 2 ακίνητα ουσιαστικά αποτελούν «την παραλία» των ξενοδοχείων αυτών.

Εμείς προτάσσουμε  το συμφέρον των δημοτών.

Κύριε Κουκοδήμο, σας ζητούμε να μεριμνήσετε έτσι ώστε ο Δήμος Κατερίνης οι δύο παραθαλάσσιες εκτάσεις, να αποδοθούν στο δημοτικό διαμέρισμα Καλλιθέας και το Δήμο μας, ωστε να γίνουν χώροι αναψυχής και αθλοπαιδιών επ’ ωφελεία των δημοτών του Δήμου Κατερίνης και των επισκεπτών του παραλιακού μετώπου.

Περιμένουμε τα έργα σας και όχι μόνο δηλώσεις καλών προθέσεων.

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος

Επικεφαλής συνδυασμού, Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης