Νέα Ερυθραία: Πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών

255

Ένα σοβαρότατο περιστατικό με πυροβολισμούς εναντίον ειδικών φρουρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, είχαμε στη 01:00 τα ξημερώματα στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, στη Λ. Θησέως στη Νέα Ερυθραία, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Αγίου Στεφάνου δέχτηκαν αλλεπάλληλες ριπές πολεμικού όπλου από δύο άτομα τα οποία επέβαιναν σε μηχανή Yamaha XT.

Οι ειδικοί φρουροί καταδίωκαν τους δράστες από τη γέφυρα Βαρυμπόμπης και όταν εκείνοι διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν να ξεφύγουν, ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας έβγαλε ένα πολεμικό όπλο το οποίο είχε μέσα σε σάκο και πυροβόλησε πολλές φορές εναντίον των αστυνομικών.

Οι άνδρες της ΔΙΑΣ έβγαλαν τα υπηρεσιακά τους όπλα ώστε να ανταποδώσουν τα πυρά αλλά δεν το έκαναν καθώς μπροστά από τη μηχανή των δραστών κινούνταν ένα ιδιωτικό αυτοκίνητο με δύο άτομα και δεν ήθελαν να ρισκάρουν τον τραυματισμό αθώων πολιτών.

Τα άτομα που επέβαιναν στη μοτοσυκλέτα και τα οποία φορούσαν κράνη και κουκούλες τύπου “full face” εκμεταλλεύτηκαν τη σπουδή που επέδειξαν οι ειδικοί φρουροί ώστε να μην τραυματιστούν οι διερχόμενοι πολίτες και διέφυγαν της καταδίωξης.

Επί τόπου στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις με περιπολικά και μοτοσυκλέτες και μέχρι αυτή τη στιγμή οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται αμείωτες.

Πηγή: lawandorder.gr