Με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Άγγελο Συρίγο συναντήθηκε ο Φώντας Μπαραλιάκος  με πλούσια ατζέντα

295

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο για ζητήματα των Βαθμίδων της Εκπαίδευσης

 

Στην μεταξύ τους συζήτηση ο Βουλευτής Πιερίας επανέλαβε την πρόταση που έχει καταθέσει για την προοπτική ίδρυσης Ανώτατης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης στην Πιερία. Ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις έως τώρα ενέργειές του, την Ερώτηση, την αλληλογραφία με τους αρμόδιους Υπουργούς και τις επαφές του επί του ζητήματος, τονίζοντας πως ο νομός μας πληροί τις προϋποθέσεις φιλοξενίας ενός Πανεπιστημιακού Ιδρύματος σχετιζόμενου με τον Τουρισμό.

Επιπροσθέτως εξετάσθηκαν οι περαιτέρω προοπτικές διασύνδεσης  του Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας της πόλης μας  με την αγορά εργασίας και η αναβάθμιση των παρεχόμενων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του.

Αντικείμενο σχολιασμού αποτέλεσαν και τα πρόσφατα Σχέδια Νόμου του Υπουργείου για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια και την αναβάθμιση της Τεχνικής – Επαγγελματικής εκπαίδευσης

Παράλληλα, ο κ. Μπαραλιάκος εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για την λύση που πρόκρινε ο Υφυπουργός για την αδυναμία ολοκλήρωσης πρακτικής άσκησης φοιτητών Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης σε δομές ειδικής αγωγής λόγω πανδημίας. Το μείζον ζήτημα που είχε προκύψει με εκατατοντάδες φοιτητές Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης επιβαρύνοντας  τους φοιτούντες κατά το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 και το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021, διευθετήθηκε με ειδική ρύθμιση και εναλλακτικές μεθόδους πραγματοποίησης της πρακτικής άσκησης, βάσει ειδικών διατάξεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας που δημοσιεύθηκαν σε πρόσφατο ΦΕΚ.

Ως αποδέκτης πλείστων ανησυχιών ο Βουλευτής Πιερίας είχε επικοινωνήσει με την ηγεσία του Υπουργείου και είχε αιτηθεί να εξετασθεί η εύρεση εναλλακτικών τρόπων με το Υπουργείο να προβαίνει στην ενδεδειγμένη ρύθμιση.