Δήμος Δίου-Ολύμπου: Στοχευμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στη Δ.Ε. Ανατολικού Ολύμπου

271

Επικουρικά με το εντατικό πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου πραγματοποιεί παράλληλα πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στον αστικό ιστό της Δημοτικής Ενότητας Ανατολικού Ολύμπου. Πρόκειται για τις κοινότητες, οι οποίες πλήττονται κάθε χρόνο ιδιαίτερα έντονα, ενώ και φέτος η κυριότερη απειλή, πέρα από την όχληση, είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται με το τσίμπημα κουνουπιών.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική καμπάνια των κατοίκων της περιοχής, με έντυπο πληροφοριακό υλικό, που θα διανεμηθεί με τους επόμενους λογαριασμούς της εταιρείας ύδρευσης (ΔΕΥΑΔΟΛ), στο οποίο θα αναφέρονται βασικές συμβουλές, που θα μπορούν να εφαρμόζουν οι δημότες, για την προστασία τους και την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σε συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία απεντομώσεων θα εφαρμοστεί πρόγραμμα προνυμφοκτονίας σε φρεάτια όμβριων υδάτων, βόθρους και δεξαμενές στάσιμων νερών, εντός του αστικού ιστού των κοινοτήτων της Δ.Ε. Ανατολικού Ολύμπου.

Ευελπιστούμε, πως με την έγκαιρη παρέμβαση του Δήμου, παράλληλα με το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που βρίσκεται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα ελαχιστοποιήσουμε την όχληση και τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου, προσφέροντας ασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες, ενόψει και της τουριστικής περιόδου.