Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης συνελήφθησαν 3 άτομα σε ξεχωριστές περιπτώσεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων και ποτών

222

Εντοπίστηκαν πάνω από 2.100 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 47 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών

 

Συνελήφθησαν χθες (15 Απριλίου 2021) το πρωί στην Κατερίνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις δύο ημεδαποί άνδρες και ένας αλλοδαπός άνδρας για παραβάσεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε προσωπικούς τους χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.160 πακέτα τσιγάρων και 47 φιάλες αλκοολούχων ποτών, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί και δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση πραγματοποιήθηκε έρευνα από τους αστυνομικούς σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης ενός ημεδαπού άνδρα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.910 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Στη δεύτερη περίπτωση, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία αλλοδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 250 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Ενώ, στην τρίτη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε έρευνα από τους αστυνομικούς σε κατάστημα ενός ημεδαπού και βρέθηκαν 47 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών.

Τα λαθραία τσιγάρα όπως και τα λαθραία ποτά που κατασχέθηκαν θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Οι συλληφθέντες με τις ξεχωριστές δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.