Στις 16 Οκτωβρίου στην Κατερίνη η διαδημοτική Έκθεση Τιμής στην Ελληνική επανάσταση

275

Η αυλαία της έκθεσης άνοιξε στη Θεσσαλονίκη

 

Στις 16 Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου απελευθέρωσης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, θα σταθμεύσει στην πόλη μας, η διαδημοτική έκθεση τεκμηρίων που φωτίζει τον αγώνα  και την προσφορά των Μακεδόνων στην απελευθέρωση του γένους.

Για τη διοργάνωση της έκθεσης – τιμής στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση,  η  Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης ενώνει τις δυνάμεις της με τις βιβλιοθήκες της Μακεδονίας.

Στη διαδημοτική έκθεση, η αυλαία της οποίας άνοιξε ήδη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, συμμετέχει και το Πολεμικό Μουσείο. Στη συνέχεια η έκθεση θα περιοδεύσει σε όλους τους δήμους και τις πόλεις που λαμβάνουν μέρος, ενώ ταυτόχρονα, θα είναι διαθέσιμη και σε ψηφιακή μορφή, προκειμένου να παρουσιαστεί διαδικτυακά στον Απόδημο Ελληνισμό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και «οι σταθμοί της έκθεσης» διαμορφώνονται ως εξής:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 4-30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΝΑΟΥΣΑ 5-15 ΜΑΙΟΥ

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 16-31 ΜΑΙΟΥ

ΘΕΡΜΗ 1-15 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ 16-30 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΦΛΩΡΙΝΑ 1-15 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΛΙΤΟΧΩΡΟ 16-31 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΝΕΑ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ 1-15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΣΙΑΤΙΣΤΑ 16-31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΚΟΖΑΝΗ 1-14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 15-30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ 1-15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΚΑΤΕΡΙΝΗ 16-31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1-12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΓΡΕΒΕΝΑ 13-23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΔΕΣΣΑ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΕΡΡΕΣ 4-14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ 15-22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΛΑΓΚΑΔΑΣ 23-31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

«Σε συνεργασία με τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη και με την συνδρομή του πολύτιμου αρχειακού υλικού του Πολιτιστικού Συλλόγου Κ. Μηλιάς «ΟΙ ΛΑΖΑΙΟΙ», συμμετέχουμε στη σπουδαία αυτή περιοδική έκθεση. Είμαι βέβαιος, ότι, η κοινή αυτή ιστορική και καλλιτεχνική πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με πόλεις και φορείς της Μακεδονίας, θα φέρει στο προσκήνιο τη δράση επώνυμων και ανώνυμων αγωνιστών, που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.