Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης – Εμβολιαστικό Κέντρο ΓΝΚ

706

Κατά την επίσκεψή της στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, η Βουλευτής συζήτησε με το Διοικητή του Νοσοκομείου, κ. Γ. Χατζηγεωργίου αλλά και με το λοιπό προσωπικό για όλα τα τρέχοντα ζητήματα.

Αρχικά, η κυρία Μάνη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, το διοικητικό προσωπικό και όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου για την αφοσίωση, την αυταπάρνηση και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επιδεικνύουν καθημερινά, πάνω από ένα χρόνο, στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη σωτηρία και τη φροντίδα των συνανθρώπων μας, με κίνδυνο πολλές φορές και της ίδιας τους της ζωής.

Η Βουλευτής ενημερώθηκε για την πορεία των κρουσμάτων στην Π.Ε. Πιερίας, για την κατάσταση στην πτέρυγα covid και στη ΜΕΘ, όπως και για την εξέλιξη των εμβολιασμών στο ΓΝΚ, οι οποίοι εξελίσσονται ομαλά, χωρίς να παρατηρούνται προβλήματα και καθυστερήσεις.

Τόνισε δε ότι η αδιάκοπη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων και η συμμετοχή των πολιτών στους εμβολιασμούς είναι καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

Επίσης, ενημερώθηκε για τις θέσεις ιατρών και λοιπού προσωπικού που έχουν προκηρυχθεί και αναμένεται να καλυφθούν το προσεχές διάστημα καθώς και όσες ήδη έχουν καλυφθεί κατά τον προηγούμενο χρόνο.

Πρόσφατα μάλιστα ανέλαβαν υπηρεσία δύο Γυναικολόγοι – Μαιευτήρες και σύντομα αναμένεται και τρίτος, ένα από τα ζητήματα για το οποίο η Βουλευτής ήταν σε διαρκή επικοινωνία και είχε θέσει στο Υπουργείο Υγείας.

Τέλος, συζήτησαν για τον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ευρωπαϊκών πόρων, όπως και για το σχεδιασμό επέκτασης του Νοσοκομείου με τη δημιουργία νέας πτέρυγας.

Η Βουλευτής διαβεβαίωσε τον Διοικητή ότι θα παραμείνει αρωγός σε οτιδήποτε απαιτηθεί για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Κατερίνης.