Η νέα διαδρομή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης αποτυπώνεται στον απολογισμό της Δ.Ε.Ε.Ε.Κ.

281

Παρά τα πολλά και ποικίλα προβλήματα που κληρονομήθηκαν από το απώτερο παρελθόν το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, σύμφωνα με τον απολογισμό πεπραγμένων για το διάστημα από την έναρξη θητείας της νέας διοίκησης έως τις 31/3/2021, που υπογράφει ο (απελθών) Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Κατερίνης (Δ.Ε.Ε.Ε.Κ.), Αθανάσιος Γκούνας: «έχει θέσει τις βάσεις για μια νέα εποχή και έχει, σε μεγάλο βαθμό, καταστεί ένα χρήσιμο «εργαλείο» επικοινωνίας και ενημέρωσης».

Ήδη το Δημοτικό Ραδιόφωνο ακολουθεί σταδιακά μια δημιουργική και ανοδική πορεία, με συνεχή βελτίωση, ενημερώνοντας τους ακροατές για θέματα που αφορούν τον Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, καθώς επίσης και για ζητήματα που σχετίζονται με την Ελλάδα και τον κόσμο.

Η νέα του διαδρομή ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019 όταν υλοποιήθηκε η κατάρτιση ποικίλου – πλούσιου προγράμματος εκπομπών με τη συμμετοχή ραδιοφωνικών παραγωγών, οι οποίοι πρόσφεραν την εργασία τους σε εθελοντική βάση. Έτσι, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης έγινε το μοναδικό ανά την Ελλάδα, δημοτικό ραδιόφωνο που λειτουργούσε αποκλειστικά με παραγωγούς – εθελοντές.

Δυστυχώς, αυτή η πορεία ανακόπηκε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Σήμερα, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης λειτουργεί με 10 εκπομπές, καθώς και με καθημερινά δελτία ειδήσεων.

Μεταξύ άλλων στη διάρκεια της θητείας της διοίκησης επιτεύχθηκαν:

1.Αποπληρωμές προμηθευτών παρελθόντων ετών των πνευματικών μουσικών δικαιωμάτων για χρήση από το Δημοτικό Ραδιόφωνο.

2.Αποπληρωμή υποχρεώσεων προς το Επιμελητήριο Πιερίας από το 2012!!!

3.Πληρωμή Υποχρεώσεων προς την εφορία Κατερίνης.

4.Δημιουργία Λογαριασμού Ηλεκτρονικών Συναλλαγών (e-banking).

5.Εξορθολογισμός Οικονομικών μέσω της μείωσης λειτουργικών εξόδων, με στόχευση την αποπληρωμή προηγούμενων χρεών που προκάλεσαν προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Κατερίνης. Πρόκειται για έξοδα δυσανάλογα με τα έσοδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου.

6.Διαφάνεια στη Δημοτική Επιχείρηση Επικοινωνίας Ενημέρωσης Δ. Κατερίνης: Ολοκλήρωση της εγγραφής στη Διαύγεια και ανάρτηση των πρώτων διοικητικών πράξεων στο Διαδίκτυο.

  1. Απόφαση Προέδρου και Αντιπροέδρου του Δημοτικού Ραδιοφώνου για ΑΜΙΣΘΗ εργασία προς τον οργανισμό και μη επιβάρυνσης του οργανισμού του ραδιοφώνου.
  2. Δημιουργία μιας (1) θέσης εργασίας ειδικού τεχνικού προσωπικού μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ 1+1χρόνο για την αποφυγή οικονομικής επιβάρυνσης του δημοτικού ραδιοφώνου.

9..Δημιουργία νέου λογοτύπου και νέων ραδιοφωνικών σημάτων για την πρόοδο στην νέα εποχή.

10 Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην επικοινωνία με τους δημότες μέσω των social media αλλά και στη δημιουργία events π.χ. την περίοδο του lock Down συμμετοχή στην πρωτοβουλία «Dj’s στο μπαλκόνι» καθώς και στις ζωντανές αναμεταδόσεις των Θείων Λειτουργιών και της Ανάστασης από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

11.Μεταφορά της έδρας, με ανακαίνιση σε διακριτό χώρο (η ανακαίνιση ήταν μέσω προσφορών – δωρεών).

12.Προσωπική δωρεά σημαντικού ποσού από τον Δήμαρχο Κατερίνης Κ. Κουκοδήμο, για την επαναλειτουργία της κεραίας.

Μιλώντας για όλα όσα έγιναν κατά τη θητεία του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, ο (απελθών) Πρόεδρος, Αθανάσιος Γκούνας, δήλωσε: «Η πορεία της Διοίκησης του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, μέχρι σήμερα, είναι ένας μεγάλος άθλος, καθώς παραλάβαμε πολλά και δυσβάστακτα προβλήματα που κληρονομήθηκαν από το παρελθόν, τελικά όμως δεν τα παρατήσαμε, γι’ αυτό και τα καταφέραμε. Παραδίδω στην επόμενη Διοίκηση λιγότερα προβλήματα αλλά και πολλές επιτυχίες.

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, όλα τα μέλη της Διοίκησης του Ραδιοφώνου, τους άμεσους συνεργάτες μου σ’ αυτό καθώς και όλους τους εθελοντές παραγωγούς των προγραμμάτων. Και εύχομαι στη νέα Διοίκηση να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, ώστε το ιστορικό Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, το πρώτο ελεύθερο ραδιόφωνο της Χώρας, να αποκτήσει ξανά την αίγλη που είχε κατά το παρελθόν».