Φ.Μπαραλιάκος: Διαδικτυακή συζήτηση με τη Δόμνα Μιχαηλίδου και το «Σύλλογο Προστασίας ατόμων με αυτισμό Ν. Πιερίας»

330

«Ενώνουμε τις φωνές μας, συντονίζουμε τις ενέργειές μας ώστε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε για τον αυτισμό. Ώστε αυτή η αόρατη αναπηρία να γίνει ορατή» αναφέρει σε ανάρτηση του ο βουλευτής της ΝΔ κος Φώντας Μπαραλιακος.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

Tο ενδιαφέρον μας για τα παιδιά και τους ενήλικες με αυτισμό θα είναι διαρκές.Είχαμε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και με τα μέλη του νεοσυσταθέντα «Συλλόγου Προστασίας ατόμων με αυτισμό Ν. Πιερίας». Η Υφυπουργός συνεχάρη τα μέλη του Συλλόγου για τις έως τώρα ενέργειές τους και δεσμεύτηκε πως θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειές τους. Ανέλυσε το νέο, παρεμβατικό μοντέλο της Πολιτείας για τα παιδιά και τους ενήλικες με αυτισμό:

  • Πρώιμη διάγνωση
  • Κατάρτιση και εύρεση εργασίας
  • Αυτόνομη διαβίωση

και άκουσε με προσοχή τις θέσεις και τα αιτήματα των μελών του Συλλόγου.Ενώνουμε τις φωνές μας, συντονίζουμε τις ενέργειές μας ώστε να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε για τον αυτισμό. Ώστε αυτή η αόρατη αναπηρία να γίνει ορατή».