«Καθαρό» το όπλο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ – Που στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

341

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, χτες το μεσημέρι έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκε και η πρώτη βαλλιστική έρευνα για το πιστόλι που χρησιμοποίησαν οι δράστες του εγκλήματος η οποία δείχνει πως το όπλο είναι «καθαρό» δηλαδή δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο θα γίνει και δεύτερη έρευνα για να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα και θα σταλεί η έκθεση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στην Ασφάλεια.

Υπενθυμίζεται ότι από τον τόπο του εγκλήματος οι αστυνομικοί περισυνέλεξαν 13 κάλυκες από πιστόλι των εννέα χιλιοστών, τρία θραύσματα βολίδων και τρεις παραμορφωμένες βολίδες.

Μακροσκοπικά από την ιατροδικαστική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι ο δημοσιογράφος έφερε 10 τραύματα στο σώμα και στο κεφάλι, ενώ σήμερα γίνεται η νεκροτομή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από την οποία θα διευκρινιστεί πόσες ακριβώς σφαίρες έχει δεχτεί.

Πάντως όπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι οι δράστες ήθελαν να σκοτώσουν τον Γιώργο Καραϊβάζ, από τα σημεία που έχει δεχτεί τις σφαίρες, ενώ θεωρούν πιθανό ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου.

Από μαρτυρίες προκύπτει ότι οι δράστες ήταν δύο που επέβαιναν σε δίκυκλο μικρού κυβισμού.

Ο οδηγός φορούσε κράνος και σκούρα ρούχα, ενώ ο συνεπιβάτης, ο οποίος ήταν και αυτός που πυροβόλησε, φορούσε μαύρα ρούχα, χακί στρατιωτικό μπουφάν με κουκούλα, μαύρη χειρουργική μάσκα και μαύρα γυαλιά.

Ο εκτελεστής πυροβόλησε τον Γιώργο Καραϊβάζ την ώρα που είχε για από το αυτοκίνητο του και κατευθυνόταν προς το σπίτι του, ενώ κατέβηκε από το μηχανάκι και του έδωσε την χαριστική βολή.

Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως δεν άκουσαν πυροβολισμούς γι’ αυτό εξετάζεται η εκδοχή το όπλο να είχε σιγαστήρα.

Τα κίνητρα της δολοφονίας παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ τις επόμενες μέρες οι αστυνομικοί θα πάρουν καταθέσεις από τους οικείους του θύματος, για να διευκρινίσουν αν δεχόταν απειλές ή αν είχε εκμυστηρευτεί ότι ανησυχούσε για κάτι.

Ταυτόχρονα μελετούν τα κείμενα που είχε γράψει τον τελευταίο καιρό στην ιστοσελίδα bloko.gr που διατηρούσε, σχετικά κυρίως με θέματα οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς, προκειμένου να εξετάσουν αν κάποια από αυτά μπορεί να σχετίζονται με την δολοφονική επίθεση.

Επίσης οι αστυνομικοί έχουν πάρει το τηλέφωνο του δημοσιογράφου το οποίο ερευνάται για να διαπιστωθεί αν είχε κάποιες συνομιλίες που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ύποπτες, ενώ έχουν ζητήσει και άρση απορρήτου για να διαπιστώσουν αν υπήρξαν τηλεφωνικές επαφές στην περιοχή πριν και μετά το έγκλημα που να σχετίζονται με την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε από το κανάλι Star όπου εργαζόταν, την ώρα που δέχτηκε την δολοφονική επίθεση και εκτιμάται ότι οι δράστες τον παρακολουθούσαν, γι’ αυτό οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες που μπορεί να έχουν καταγράψει τους δολοφόνους, ή τυχόν συνεργούς τους.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τον οποίο κάλεσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μαξίμου να τον ενημερώσει για την υπόθεση, αμέσως μετά την συνάντηση τόνισε ότι «με ρητή εντολή του Πρωθυπουργού οι έρευνες για την δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ θα επισπευσθούν στο μέγιστο» και ότι «Ελληνική Αστυνομία θα εργαστεί με τη μέγιστη επιμέλεια, όπως κάνει πάντα, για να βρει τους ενόχους και να τους παραδώσει στην δικαιοσύνη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ