Δεκαπενθήμερη προθεσμία από τον εισαγγελέα στον Πέτρο Φιλιππίδη

274

Δεκαπενθήμερη προθεσμία ζήτησε και έλαβε ο Πέτρος Φιλιππίδης από τον εισαγγελέα προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για συγκεκριμένα αδικήματα.

Την προθεσμία και τα αντίγραφα της εις βάρος του δικογραφίας έλαβε μέσω του δικηγόρου του, καθώς ο ίδιος επέλεξε να μην εμφανιστεί, αφού έχει αυτό το δικαίωμα από το νόμο.

Ο ηθοποιός ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό που φέρεται να τελέσθηκε το 2008 στο καμαρίνι του ηθοποιού όπου το θύμα πήγε, προκειμένου να συζητήσουν για κάποιον ρόλο, ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού φερόμενες ως τελεσθείσες το 2010 και το 2014, όταν δύο γυναίκες συνάντησαν τον κ. Φιλιππίδη για επαγγελματικούς λόγους..

Στη μία περίπτωση ο ελεγχόμενος ηθοποιός φέρεται να απομόνωσε την συνάδελφο του στο καμαρίνι του, ενώ στη δεύτερη περίπτωση να την κλείδωσε στο αυτοκίνητό του, σε περιοχή του Ψυχικού. Και στις δύο υποθέσεις ο ηθοποιός φέρεται να παρουσίασε αντίστοιχη τακτική και όταν δεν πέτυχε το σκοπό του ασκώντας βία απείλησε τις συναδέλφους του με επαγγελματικό αποκλεισμό.