Πότε θα καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων στον τομέα της καθαριότητας

268

Τη δέσμευση της Κυβέρνησης να έχει ξεκαθαρίσει έως τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους το ζήτημα των αιτημάτων των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α’ Βαθμού και ΝΠΙΔ αυτών) για την κάλυψη των αναγκών τους στον τομέα της καθαριότητας παρείχε ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης απαντώντας στη Βουλή σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι από το 2019 έχουν υποβληθεί 133 αιτήματα φορέων για την κάλυψη συνολικού αριθμού 1900 οργανικών θέσεων τα οποία θα εξεταστούν στο πλαίσιο του συνολικού προγραμματισμού προσλήψεων του τρέχοντος έτους.

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε μάλιστα ότι για τις ανάγκες που εξυπηρετούνται από έκτακτο προσωπικό θα υπάρξει μέριμνα προκειμένου αυτές να συμπεριληφθούν και να καλυφθούν από το συνολικό σχέδιο προσλήψεων που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών για το τρέχον έτος, ώστε το έκτακτο προσωπικό να συνεχίσει να καλύπτει έκτακτες ανάγκες.

«Προσέξτε όμως τι σας λέω. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρχει και έκτακτο και μόνιμο προσωπικό. Δεν θα προσλαμβάνουμε έκτακτο προσωπικό και μετά θα παίρνουμε και μόνιμο προσωπικό. Σημαίνει ότι θα καθοριστούν τα πάνω όρια του εκτάκτου προσωπικού και εκεί θα υπάρξει η πολιτική προσλήψεων και μέσω αυτής θα καλυφθούν αυτές οι ανάγκες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Αναφορικά με το ερώτημα που υπέβαλε ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25 σχετικά με την αξιολόγηση των 8.166 προσληφθέντων μέσω της προκήρυξης 3Κ/2018, ο Υπουργός επεσήμανε ότι «η απάντηση στο συγκεκριμένο ζήτημα περιλαμβάνεται σε νόμο και επομένως τον έχει ψηφίσει το Κοινοβούλιο σχετικά πρόσφατα. Η σχετική ρύθμιση είναι το άρθρο 32 παράγραφος 4 του νόμου 4735 του 2020 και εκεί ορίζεται ότι το πέρας της αξιολόγησης και των εργασιών των ειδικών επιτροπών αξιολόγησης θα γίνει – για την αξιολογική περίοδο του 2019 – μέχρι τις 30/9/2021. Απλώς δεν χρειαζόταν η απάντηση γιατί υπάρχει μέσα στο νόμο».