«Η Πρωτοπορία»: Τετάρτη 7 Απρίλη, 12μμ – Διαμαρτυρία έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

134

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη συνεχόμενη περιστολή των υπηρεσιών υγείας από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Το μοναδικό νοσοκομείο του νομού Πιερίας έφτασε να λειτουργεί με 8 κλίνες στη μαιευτική, η οποία μάλιστα έχει συγχωνευτεί με τη χειρουργική κλινική. Δε βγαίνει η πανδημία με μόλις 2 πνευμονολόγους. Δεν αντιμετωπίζεται η λοιπή νοσηρότητα με επτασφράγιστα τα τακτικά ιατρεία. Οι ανάγκες του λαού της Πιερίας δε γίνεται να αντιμετωπιστούν χωρίς παιδοχειρούργο, χωρίς μαγνητικό τομογράφο, χωρίς επαρκές νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, χωρίς πλήρως εξοπλισμένο ΕΚΑΒ.

Την ώρα που χάνονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές είτε από covid, είτε από άλλες χρόνιες παθήσεις, το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης εξακολουθεί να λειτουργεί ως νοσοκομείο μιας ασθένειας, το προσωπικό είτε νοσεί, είτε είναι εξουθενωμένο σωματικά και ψυχικά έπειτα από ένα χρόνο αδιάκοπης μάχης στην πρώτη γραμμή, αναισθησιολόγοι στέλνονται για εφημερίες σε διπλανές πόλεις.. Το Υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση κάνει πως δεν ακούει ενώ ταυτόχρονα τα παπαγαλάκια της αναρωτιούνται «αν προσληφθεί τόσο υγειονομικό προσωπικό τώρα, τι θα τους κάνουμε μετά την πανδημία».

Αυτοδιάγνωση, αυτοδειγματοληψία, αυτοπαρακολούθηση. Αυτήν τη συνταγή έχει να προτείνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ!

Τι κάνουν; Τι δεν κάνουν;
Ενίσχυση της κρατικής καταστολής Ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας
Διενέργεια self test Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ
Ζεστό χρήμα στους κλινικάρχες Επίταξη της ιδιωτικής υγείας
Απολύσεις υγειονομικών Προσλήψεις υγειονομικών

 

Ως εδώ!

Απαιτούμε εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας για:

  • Επίταξη όλων των αναγκαίων δομών ιδιωτικής υγείας
  • Άμεσες προσλήψεις όλου του αναγκαίου υγειονομικού προσωπικού σε όλες τις βαθμίδες της υγείας
  • Απεμπλοκή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης από τους εμβολιασμούς και άμεση διάθεση όλων των ασφαλών εμβολίων έξω από παιχνίδια και ανταγωνισμούς
  • Σύνδεση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, τα χωριά, τις γειτονιές

Δεν ανεχόμαστε να παίζουν τη ζωή μας στα ζάρια! Παλεύουμε για υγεία στο ύψος των αναγκών μας!