Οι Κερασιές Ανθίζουν στην Πιερία (φωτο)

453

Του Δημήτρη Ρουκά M.Sc.*

Η αλήθεια είναι ότι οι ανθισμένες κερασιές με τα λευκά και ροζ άνθη τους, κατά τη διάρκεια της άνοιξης, αποτελούν μία από τις πιο μαγευτικές εικόνες του κόσμου. Μπορεί η εικόνα των ανθισμένων κερασιών να είναι το σήμα κατατεθέν και να αποτελούν το σύμβολο του εφήμερο της ανθρώπινης ύπαρξης στην φιλοσοφίας για τις χώρες της Άπω Ανατολής αλλά και εδώ στην Πιερία στις υπώρειες του Ολύμπου, αυτή την εποχή ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα είναι οι ανθισμένες κερασιές της. Σε πολλές περιοχές της, όπως στη Ράχη, στη Μηλιά, στο Μοσχοπόταμος και στο Κολινδρός, οι χιλιάδες κερασιές τους έχουν ξεκινήσει να ανθίζουν δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό χρωματιστό θέαμα.

Η ανθοφορία ξεκινά από τα τέλη Μαρτίου αρχές Απριλίου καθώς το στάδιο της ανθοφορίας των όμορφων αυτών δέντρων είναι διαφορετικό σε κάθε περιοχή. Η ολοκλήρωση της ανθοφορίας αναμένετε να πραγματοποιηθεί μέχρι τα μέσα Απρίλιου και να διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα πριν αρχίσουν τα πέταλα από τα ευαίσθητα άνθη της πέσουν στο έδαφος.

Αξίζει κανείς να περπατήσει την άνοιξη όπου οι κερασιές έχουν ανθίσει. Αν σας δοθεί η ευκαιρία επισκεφτείτε τους μαγευτικούς ανθισμένους κερασώνες της Πιερίας για να περπατήσετε και να μυρίσετε το άρωμα της ανοιξιάτικης υπαίθρου. Σ’ ένα μήνα τη θέση του λευκού χρώματος των ανθισμένων κερασώνων θα πάρει το κόκκινο των ώριμων κερασιών με την ακαταμάχητη γεύση τους που περικλείουν μέσα τους την δροσιά του Ολύμπου.

* Ο Δημήτρης Ρούκας είναι Τεχν. Γεωπόνος Επιστημονικός Συνεργάτης Π.Ε. Πιερίας