Λιτόχωρο: Φαρσαλινοί κλείνουν ραντεβού για να επισπεύσουν τον εμβολιασμό

218

Προκειμένου να επισπεύσουν τη διαδικασία του εμβολιασμού, έστω και με μία δόση με το εμβόλιο της Pfizer, αρκετοί Φαρσαλινοί καταφεύγουν στη λύση να διανύσουν απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα Φάρσαλα ταξιδεύοντας προς το Λιτόχωρο για να εμβολιαστούν νωρίτερα.

Και ενώ υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού στα Φάρσαλα -και μάλιστα άμεσα- για το εμβόλιο της AstraZeneca, μετά τις αμφιβολίες που έχουν προκύψει με αρκετές χώρες να «παγώνουν» τους εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο σκεύασμα, εξαιτίας της αναφοράς περιπτώσεων θρομβώσεων, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκληθεί προβληματισμός και ενδοιασμοί σε μεγάλη μερίδα πολιτών.

Μάλιστα, διαθέσιμα ραντεβού με το συγκεκριμένο σκεύασμα της Pfizer υπάρχουν και στη μισή απόσταση, στη Λάρισα και στον Αλμυρό, αλλά αυτά κλείνονται για τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, γεγονός που «αναδεικνύει» τη λύση του Λιτοχώρου ως ιδανική, αφού μπορεί να απέχει τη διπλάσια απόσταση, αλλά με ραντεβού διαθέσιμα και μάλιστα άμεσα (μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου).

Ακόμη, αναφέρουν ως καθοριστικό παράγοντα στη συγκεκριμένη απόφαση, το διάστημα που μεσολαβεί από την πρώτη μέχρι τη δεύτερη δόση, με το εμβόλιο της Pfizer να είναι περίπου κοντά στις 4 εβδομάδες, ενώ με εκείνο της AstraZeneca κοντά στις 11 εβδομάδες (σ.σ.: από τη χρονική απόσταση μεταξύ των δύο δόσεων γίνεται αντιληπτό για το ποιας εταιρείας εμβόλιο πρόκειται).

Αρκετοί πάντως είναι οι Φαρσαλινοί πολίτες που δεν φαίνεται να δίνουν βάση στη συγκεκριμένη φημολογία, θεωρώντας τα εμβόλια ασφαλή και επιλέγοντας να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca στον τόπο τους και μάλιστα άμεσα.

eleftheria.gr