Σοφία Μαυρίδου: Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα και στεκόμαστε στο πλευρό των μελισσουργών

323

Σοφία Μαυρίδου: «Η ενίσχυση της μελισσοκομίας και η στήριξη του σημαντικού αυτού κλάδου για τον πρωτογενή τομέα της Πιερίας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Στεκόμαστε δίπλα στους μελισσουργούς καθώς και σε όλους τους παραγωγούς της Πιερικής υπαίθρου και στηρίζουμε έμπρακτα τα δίκαια αιτήματά τους».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, απευθύνει επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων καθώς και στους αρμόδιους Υφυπουργούς και Γενικούς Γραμματείς, με την οποία διατυπώνει σαφώς τη στήριξη της πρότασης του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Πιερίας, για την θέσπιση νέας μελισσοκομικής δράσης στο πλαίσιο του Προγράμματος Βελτίωσης Συνθηκών Παραγωγής & Εμπορίας Προϊόντων Μελισσοκομίας, σε σχέση με την προστασία μελισσοκομείων από επιθέσεις μεγάλων θηλαστικών και ειδικότερα αρκούδας. Συγχρόνως αιτείται με σθεναρότητα, την ενεργοποίηση εκ νέου, ενός οριζόντιου μέτρου επιδότησης για την «Αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης».

Βασικό μέλημα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αποτελεί να εξασφαλιστεί κατά το δυνατόν, η διαφύλαξη της περιουσίας, των μελισσουργών που πλήττονται από τις συχνές επιθέσεις αρκούδων στα μελίσσια τους, με αποτέλεσμα να υφίστανται ανυπολόγιστες οικονομικές ζημιές.