Αποσύρθηκαν οι αστυνομικοί από τη φύλαξη του Μ. Φουρθιώτη

273
Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

Την απόσυρση των αστυνομικών που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη στον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη, ανακοίνωσε η αρμόδια επιτροπή, μετά από παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., μετά από την παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο Αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτη.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσο και από την συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τέσσερις αστυνομικοί, ένα συνοδευτικό όχημα και μία μοτοσικλέτα της ΕΛ.ΑΣ, παρείχαν φύλαξη στον παρουσιαστή, ενώ υπήρχε και επιτήρηση στο σπίτι του.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Σχετική ανακίνωση εξέδωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Χρ. Σπίρτζης:

«Τι συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κύριο Φουρθιώτη;

Όσα αποκαλύπτονται για τον κ. Φουρθιώτη προκαλούν πολλά ερωτηματικά και απαιτείται άμεση απάντηση τόσο από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και από την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα κύριοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε:

· Ισχύει ότι έχουν παραχωρηθεί 14 αστυνομικοί για φύλαξη του κ. Φουρθιώτη και μάλιστα στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής με καθημερινές κλοπές, με υποστελεχωμένα τα αστυνομικά τμήματα σε βαθμό που να μην βγαίνουν ούτε οι τυπικές βάρδιες;

· Ισχύει ότι του έχουν παραχωρηθεί 2 θωρακισμένα αυτοκίνητα;

· Ποιος και γιατί από την πολιτική ή φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως καταγγέλλεται, έχει εγκρίνει φύλαξη για τον γνωστό Μένιο Φουρθιώτη, με αριθμό ρεκόρ 14 αστυνομικών και 2 θωρακισμένα αυτοκίνητα, για ποιόν λόγο και με ποια κριτήρια εγκρίθηκε;

· Γιατί παρά τη σκληρά επικριτική ανακοίνωση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων συνεχίζεται η φύλαξή του;

· Ποιος του παρέχει αυτή τη σκανδαλώδη προστασία και την απαράδεκτη συμπεριφορά επιτρέποντας τη σύλληψη φωτορεπόρτερ που έκανε τη δουλειά του και μηνύσεις σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσιογράφους, σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης ακόμη και σε αστυνομικούς;

Τελικά, τι είναι αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη;

Περιμένουμε δημόσιες απαντήσεις.

Και επειδή ως συνήθως δεν τις δίνετε θα υποχρεωθείτε να τις δώσετε μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου.»