Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού: Συνάντηση με το Δ.Σ. του Σωματείου Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Αιγινίου

271
Συνάντηση με το Δήμαρχο Πύδνας – Κολινδρού, κ. Μανώλα, είχαν τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Αιγινίου και Περιχώρων, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν στη στήριξη των επαγγελματιών του Δήμου, λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί λόγω του κορονοϊού.
Το Σωματείο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Ηλίας Τοπτσής και ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Εμμανουηλιδής, οι οποίοι, αρχικά, έθεσαν το θέμα της άμεσης προώθησης της απαλλαγής των επαγγελματιών από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού και από τα τέλη κοινοχρήστων χώρων για την περίοδο αναστολής λειτουργίας τους, τόσο για την περίοδο του πρώτου lockdown (Μάρτιος 2020), όσο και για την περίοδο του δεύτερου lockdown (Νοέμβριος 2020).
Ο κ. Μανώλας, αναγνώρισε ότι υπάρχει μία καθυστέρηση στην εξέλιξη της συγκεκριμένης διαδικασίας και δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με την αίτηση και τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι επαγγελματίες προκειμένου να υπολογιστεί η απαλλαγή τους (για την περίοδο Μαρτίου – Μαΐου 2020). Επίσης, σύντομα θα ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και για την περίοδο Νοεμβρίου 2020 μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι κοινές θέσεις, του Σωματείου Αιγινίου και του Εμπορικού Συλλόγου Κολινδρού, που αφορούν στην αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού. Συγκεκριμένα, έγινε αναφορά στη δημιουργία «Επιχειρηματικού Πάρκου», προκειμένου να προσελκυσθούν νέοι επενδυτές στην περιοχή.
Επίσης, αναλύθηκε το θέμα της αξιοποίησης του χώρου της Εμποροπανήγυρης Αιγινίου. Με τις κατάλληλες τεχνικές και κατασκευαστικές παρεμβάσεις, θα μπορούσε ο συγκεκριμένος χώρος να χρησιμοποιείται αρκετούς μήνες το χρόνο, φιλοξενώντας εκθέσεις και πολιτιστικά δρώμενα.
Τέλος συζητήθηκε και το θέμα των διοδίων, τα οποία επιβαρύνουν με πολύ σημαντικό λειτουργικό κόστος τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες του Δήμου. Στο θέμα αυτό, η πρόταση του Σωματείου είναι να υπάρξει μία σημαντική έκπτωση στο κόμιστρο των επαγγελματικών οχημάτων των επιχειρήσεων που έχουν την έδρα τους στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού.