Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου: Εισήγηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής για τη διερεύνηση ευθυνών του πρώην Υπουργού, κ. Νίκου Παππά

318

Η Βουλευτής στην εισήγησή της επισήμανε ότι αποτελεί κοινοβουλευτική υποχρέωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, μετά τη διαβίβαση της σχετικής δικογραφίας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, να διερευνήσει περαιτέρω την υπόθεση και να κρίνει αν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης τυχόν αδικημάτων από τον πρώην Υπουργό, κ. Νίκο Παππά κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.

«Καλούμαστε σήμερα να αποφασίσουμε για τη σύσταση της ειδικής επιτροπής και μόνο, επιτελώντας το καθήκον μας, με μοναδικό πάντα σύμβουλο τη συνείδησή μας και ερχόμενοι αντιμέτωποι με τις αρχές και τις αξίες μας ο καθένας μας».

Τόνισε δε παράλληλα ότι η  προανακριτική επιτροπή, εφόσον συσταθεί, θα εξετάσει, θα αξιολογήσει και θα εκτιμήσει, πάντα με θεσμικές εγγυήσεις και κυρίως με απόλυτο σεβασμό στο τεκμήριο της αθωότητας, την ύπαρξη τυχόν ευθυνών.

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία σκιά και για κανένα πρόσωπο στη συγκεκριμένη υπόθεση. Πρέπει να συμβάλουμε όλοι οι Βουλευτές, ώστε να λάμψει η αλήθεια, διότι έτσι λειτουργεί ένα κράτος δικαίου, γιατί έτσι μόνο υπηρετούμε τη Δημοκρατία».

Δείτε εδώ την τοποθέτησή της: