Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου: Συνάντηση με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κατερίνης

546

Στη συνάντηση που είχε η Βουλευτής με εκπροσώπους του Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης, της τέθηκαν τα κύρια ζητήματα που απασχολούν την κυνηγετική κοινότητα, με επίκεντρο τις ενστάσεις τους σε νομοσχέδιο που επίκειται να τεθεί αρχικά σε δημόσια διαβούλευση και θα αφορά στα αδέσποτα αλλά και στα δεσποζόμενα ζώα, μεταξύ αυτών και τα κυνηγετικά σκυλιά.

Για το λόγο αυτό η κυρία Μάνη προγραμμάτισε συνάντηση με τον αρμόδιο Αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πέτσα την οποία και πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα. Του επισήμανε την ιδιαίτερη υπευθυνότητα που χαρακτηρίζει τα μέλη των οργανωμένων κυνηγετικών συλλόγων, τη συμβολή τους στην ομαλή διατήρηση της πανίδας και χλωρίδας και του μετέφερε τις ενστάσεις τους για την επικείμενη νομοθετική ρύθμιση.

Οι κυριότερες ενστάσεις τους αφορούν αφενός τη στείρωση των δεσποζόμενων ζώων, μεταξύ των οποίων και τα κυνηγετικά σκυλιά και αφετέρου τον τρόπο μεταφοράς τους, ο οποίος όπως διατύπωσαν, θα πρέπει να διασφαλίζει την ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών των οχήματος, και αντίστοιχα των άλλων οδηγών και αυτοκινήτων, όπως και την υγεία και την ασφάλεια των κυνηγετικών σκυλιών που μεταφέρουν.

Η Βουλευτής θα είναι σε επικοινωνία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κατερίνης για τα συγκεκριμένα ζητήματα.